Nevěstinec - ilustrační foto

Nevěstinec - ilustrační foto Zdroj: Profimedia

Nevěstinec pořádá den otevřených dveří, z příspěvků nakrmí děti

Novozélandské centrum dospělé zábavy, Shh….Adult Fun Spot, se místo chvály dočkalo ledové sprchy, když nápad uspořádat den otevřených dveří a z finančních darů podpořit místní hladové děti zkritizovali lokální konzervativci.

Nicky Hughesová, majitelka nevěstince v městečku Hawera na západě Severního ostrova, už měla plné zuby pošklebování a drbů o svém byznysu, který je u protinožců legální od roku 2003. „Je otravné, že ačkoli platíme daně a pracujeme tak těžce jako ostatní, neberou nás jako opravdovou firmu,“ postěžovala si Hughesová deníku Guardian.

Nepochopení se rozhodla postavit čelem a chce otevřít brány svého podniku široké veřejnosti. Lidé by si za drobný finanční obnos zařízení prohlédli (alespoň pro některé by to měla být novinka), mohli by se zeptat dívek na náplň jejich práce a u toho všeho by se mohli lehce občerstvit.

Vybrané peníze chce Hughesová směřovat do Kai Kitchen, charity, jež vyvařuje chudým dětem a jejíž ředitelka Rochelle Steerová je její kamarádkou. Steerová proti sexdolarům nic nemá: „Je mi jedno, odkud ty peníze jsou, hlavní je, že budu moci udělat víc obědů pro děti.“

Nápad ale pobouřil místní konzervativní křesťany z Family First New Zealand. Ti jej považují za nevkusný a za pokus, jak děti přimět přemýšlet o sexuální práci jako o normální. Veřejné mínění je zatím rozděleno, ale jak Steerová uklidňuje rozčilené diskutéry, kteří mají sklon k přehánění: „Ne, dětem nebudou vyvařovat šlapky. Jestli se vám nápad nelíbí, nechoďte sem, ale když přijdete, víc dětí se nají. To je, oč tu běží.“