Memories - sociální síť pro hroby

Memories - sociální síť pro hroby Zdroj: Memories

Ani po smrti nemá člověk klid od sociálních sítí. Ital chystá novou pro nebožtíky

Raffaele Sollecito, který strávil celkem čtyři roky ve vězení za vraždu britské studentky Meredith Kercherové, než ho soud definitivně osvobodil v roce 2013, za katrem nezahálel. Vymyslel sociální síť pro mrtvé, kde pozůstalí mohou vzpomínat sdílením fotek a videí a objednávat údržbu hrobu zesnulého milovaného.

Jedenatřicetý Raffaele, který ve vězení dokončil studium počítačové vědy, prý nápad dostal po smrti své matky. Služba se bude jmenovat Memories a bude fungovat jako „sociální síť pro hroby“. Kromě profilů bude obsahovat přímé odkazy na e-komerční portály nabízející hrobní servis: doplňování květin, zapalování svíček a pokládání věnců.  Za cenu od 45 eur bude možné i objednat si čistící službu, která hrob vypucuje a následně jej vyfotí v HD kvalitě a nahraje obrázek na příslušný profil, aby si jej příbuzní a známí mohli prohlédnout. Výhledově chce také angažovat místní umělce, aby vytvářeli unikátní urny na přání.



Službu, kterou budou obsluhovat tři lidi a na jejíž spuštění dostal Sollecito grant ve výši 66 tisíc eur od místní správy, plánuje spustit na jaře a doufá v brzký globální dosah.