Praha je mezi turisty pořád ve špičce nejpopulárnějších měst, kvůli krizi na Ukrajině ale ubývá Rusů

Praha je mezi turisty pořád ve špičce nejpopulárnějších měst, kvůli krizi na Ukrajině ale ubývá Rusů Zdroj: Profimedia.cz

Praha je mezi turisty pořád ve špičce nejpopulárnějších měst, kvůli krizi na Ukrajině ale ubývá Rusů

Pokud jde v případě návštěvníků o počet přenocování, tak Praha patří pořád mezi absolutní evropskou špičku. Za rok 2013 byla na 7. místě, ale jen těsně za španělským Madridem. První je jednoznačně Londýn, následovaný Paříží, která má zase velký odstup od třetího Berlína. Problémem letošního roku ovšem je, že ubývá kvůli slabšímu rublu a dopadům sankcí turistů z Ruska. Nahrazují se sice Číňané, ale není jasné, zda to čísla o tolik vylepší.

 

Podle studie European Cities Marketing, která byla zveřejněna ve čtvrtek, Praha také v případě turistického ruchu nadále pomalu v roce 2013 rostla. Nejrychlejší růst vykázal z 15 evropských měst německý Hamburg, pak italské Miláno a Berlín.

Kompletní pořadí prvních 15 evropských měst podle přenocování byl v roce 2013 tento: Londýn, Paříž, Berlín, Řím, Barcelona, Madrid, Praha, Istanbul, Vídeň, Mnichov, Hamburg, Amsterdam, Stockholm, Miláno a Dublin.