Nejbohatší člověk světa, Mexičan Carlos Slim, chce, aby lidi pracovali jen 3 dny v týdnu

Nejbohatší člověk světa, Mexičan Carlos Slim, chce, aby lidi pracovali jen 3 dny v týdnu Zdroj: profimedia.cz

Nejbohatší člověk světa, Mexičan Carlos Slim, chce, aby lidi pracovali jen 3 dny v týdnu

Mexický miliardář Carlos Slim, který je podle časopisu Forbes nejbohatším člověkem světa, si myslí, že lidé by měli pracovat pouze tři dny v týdnu. Informoval o tom web businessinsider.com. Z čeho tento úspěšný podnikatel vychází?

Carlos Slim, který například kromě jiného přes svoji telekomunikační společnost América Móvil ovládá 70 procent mobilního trhu v Mexiku, má toto řešení: Lidé by měli pracovat daleko intenzivněji a každý den kolem 10 až 11 hodin. V tom případě ale jen tři dny v týdnu. Podle něj budou výsledky jejich práce stejné, jako dnes, kdy část pracovní doby nevyužívají efektivně. Miliardář to řekl na konferenci, kterou pořádala jihoamerická Paraguay. Slim dodal, že lidé v současnosti mohou pracovat i do vyššího věku.

V Austrálii už některé malé společnosti zkoušely, jestli se jim vyplatí, když jejich lidé budou pracovat pouze 4 dny v týdnu. Zkušenosti byly dobré. Zaměstnanci si pochvalovali větší volnost a lepší psychické i fyzické zdraví. Zaměstnavatelé zase potěšila vyšší produktivita práce.