Hlavní hrdinky, zleva Mantis, Sharkiss a Lenka

Hlavní hrdinky, zleva Mantis, Sharkiss a Lenka Zdroj: Pavel Hofman

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Jak mne začal bavit sport

Pasivní sportovce - diváky sportovních utkání - jsem vždy považoval za odrůdu pivních žvanilů, kteří mají sport jako záminku k tupému vysedávání u televize. A najednou jsem zjitil, že existuje sport, na který se s chutí podívám i já!

Na reportáži o roller derby, do Česka nově přicházejícího ženského sálového teamového a kontaktního sportu, jsme navštívili tréningový zápas. Mužstvo (či spíše ženstvo) z Prague City Roller Derby Teamu. Děvčata mezi osmnácti (neplnoleté nesmějí soutěžit kvůli riziku úrazu) a pětatřiceti lety. Všechny navlečené v helmách, chráničích loktů, kolen, zubů... A všechny na kolečkových bruslích. Děvčata většinou potetovaná, řada z nich oblečena v roztrhaných černých punčocháčích, a mnohé s válečným pomalováním na obličeji.

Dvě hodiny jsem tu hromadu mladého, pevného, pružného a peroucího se ženského masa pozoroval s takovým zalíbením, s jakým jsem se nikdy nedíval ani na porno (které je mi svou prvoplánovitostí vcelku odporné). Roller Derby bylo něco jiného: Byla to esteticky naprosto korektní, ale nesmírně erotická podívaná. Takže jsem nakonec v článku položil hlavní důraz na to, proč muže tak vzrušují roztrhané černé silonky a peroucí se děvčata. Odpovídá známý sexuolog doktor Ondřej Trojan, a jeho vysvětlení si budete moci přečíst v tištěném Reflexu.

Kdyby vás ale zajímalo více, můžete se jít na ty peroucí se holčiny podívat, není problém. Jejich zápas proti švédským The Royal Army se koná v sobotu 28. 6. od 15 hodin v TJ Ruzyně, Drnovská 43, Praha 6.

A určitě alespoň polovina bude mít roztrhané černé silonky!

Obálka 26Obálka 26|ReflexCelý článek JXD o peroucích se holkách na bruslích najdete v novém vydání časopisu Reflex, jež vychází ve čtvrtek 26. června.