Ed Houben

Ed Houben Zdroj: Profimedia.cz

Holanďan Ed Houben zdarma oplodňuje ženy a má už téměř 100 dětí. Alimenty neplatí

Holanďan Ed Houben má naprosto neobvyklou zábavu, která je současně i jakýmsi „povoláním“. Spal s mnoha ženami, které ho vyhledávají kvůli jeho legendární schopnosti oplodňovat. A dělá to zadarmo. Reportáž o něm přinesla britská BBC.

Ve farmářském domě na severozápadě Německa, sedí mohutný Holanďan s brýlemi. Pak jde po schodech nahoru do dětského pokoje. Ed Houben zde poprvé uvidí svoji dceru. Mluví něžně na miminko staré šest týdnů a malá Madita se na něj dívá. Houben říká, že je to už jeho 98. dítě. Matce dítěte je 28 let, pracuje jako sestřička a prý nemohla najít správného partnera, ale chtěla mít dítě. Tak vyhledala Eda.

Pan Houben je charitativní dárce spermií. Pomohá lesbickým dvojicím, single ženám i heterosexuálním párům, které nemohou otěhotnět. Zadarmo. V roce 2002 dal poprvé své spermie do spermabanky, ale jeho kariéra dárce (pracuje i jako průvodce turistů) skončila, když Nizozemsko, podobně jako mnoho evropských zemí, zakázalo anonymní darování spermií. Ed pak začal své služby nabízet na internetu zadarmo.

Nyní daruje spermie tradiční cestou. Používá nástroj, který mu dal Bůh. Kromě lesbických párů pomohl Ed také heterosexuálním párům, které děti mít nemohli. Vzpomíná například na pár z Běloruska. „Zkoušeli mít dítě 15 let, všechny lékařské procedury selhaly, utratili všechny své úspory. Nyní mají konečně dítě. To, že se se mnou kvůli tomu jeho manželka vyspala, manžel vůbec neřeší.

A jak Ed řeší alimenty? Neřeší je, spoléhá na to, že po něm matky a páry nebudou nic chtít. Jsou tak předem domluveni. Do budoucna by si ale chtěl založit vlastní rodinu.