Rok Koně

Rok Koně Zdroj: profimedia.cz

Co říkají horoskopy o Roku dřevěného koně, který právě začal

Pro 1,4 miliardy Číňanů, tedy pětinu celosvětové populace, začal v pátek Rok dřevěného koně. Potrvá do 18. února 2015. Co o něm říkají horoskopy, které údajně platí i pro nečínské obyvatelstvo planety? Třeba to, že to bude rok vhodný pro týmovou spolupráci, pro cestování, ale i pro něco tak příjemného, jako jsou večírky či společenské akce.

Má to být rok, který bude pro osobní i pracovní život „rychlý a bujný“. Heslem roku 2014 bude ale týmová spolupráce, pokud se prý chcete prosadit, máte to dělat v týmu, jinak nebudete tak úspěšní. Podle starověkých čínských poznatků má kůň rád úzké rodinné vztahy. Pokud se tedy vrhnete do akcí se svou rodinou, může vám to přinést zajímavé výsledky. Má platit víc než kdy jindy, že štěstí přeje připraveným. Tvrdá práce a kreativní inovace budou mít díky roku koně dlouhodobý pozitivní dopad. Máte si celý rok užívat, ale kdykoli se vám podaří prchnout z moderní technikou prošpikované civilizace, máte tak učinit.

Kůň pod vlivem dřeva, což je letošní případ, je podle Číňanů odměřený, kritický a chladnokrevný. Na druhé straně bývá velmi odvážný a bojovný, je vytrvalý a neustoupí od ničeho, co si umane. Pokud se rozvzteklí, dokáže být nebezpečný a agresivní.

V politice má prý Kůň často úspěch, neboť umí vést a ovlivňovat davy. Ví předem, co lidé chtějí slyšet a říkat, neboť se na to dokáže pilně připravit. Kůň je spíše obratný než inteligentní, ale právě proto, že to ví, snaží se navenek vystupovat o to jistěji. Je velmi horkokrevný, vášnivý, ctižádostivý a egoistický. Lehce ztrácí trpělivost. Jedná směle, nedá na rady druhých lidí. Kdo mu stojí v cestě, toho prostě ušlape. Tím se často připravuje o ovoce svého mnohostranného talentu a to někdy v celém svém okolí, takže ztrácí přívržence a obdivovatele i dobré spolupracovníky.

Dřevěný Kůň nám v roce 2014 přinese podle horoskop i vhodné prostředí pro uskutečnění vašich odvážných plánů. Pokud toužíte po dosažení nezávislosti a svobody, právě teď je ta správná doba bojovat za naplnění vašich ambicí a cílů. Dařit se bude hlavně odvážným a průbojným jedincům, kteří se jen tak něčeho nezaleknou. Pokud se za takového nepovažujete, měli byste v sobě nyní tyto kvality systematicky rozvíjet.

V roce Koně je údajně potřeba rozhodovat se rychle a efektivně – a hlavně nepodceňovat rozum. Pokud budete příliš důvěřiví, může vás někdo podnikavější snadno napálit, a to hlavně ve finančních otázkách. To je asi největší riziko, které nám rok Koně přináší.

K horoskopům lze ale dodat i v tomto případě jediné: Za svůj osud si může každý sám.