První muslimské fitness DVD

První muslimské fitness DVD Zdroj: launchgood.com

První muslimské fitness DVD
První muslimské fitness DVD
První muslimské fitness DVD
3
Fotogalerie

Dřep! Klik! Leh! Buď fit pro Alláha

Za poslechu modlitby, s úsměvem na tváři, ale především s důkladně zahaleným celým tělem. Takové je DVD pro cvičení fitness určené muslimkám. Pochází z amerického Orlanda a vzbudilo celosvětovou pozornost. Upozornilo na něj nejdříve několik anglických deníků, u nás pak Hospodářské noviny.

Video se jmenuje Nadoona Extreme, produkovala ho Nadine Abú Džubarová z Orlanda za pomoci své dlouholeté osobní trenérky Zainab Ismailové. Nadine pracuje jako inženýrka, má palestinsko-arabský původ a s cvičením začala již před sedmi lety. Protože je považuje za důležité pro udržení dobré kondice a současně chce, aby se mu mohly věnovat i muslimky, nese dílo podtitul „první skutečné fitness DVD pro muslimské ženy“. Takže jdeme na to: Klik! Dřep! Leh!

Podle Nadine není problémem ani to, že muslimky musí být podle zvyklostí zahalené, protože dnes není problém zakoupit vyhovující úbor na cvičení. Samozřejmě musí mít na hlavě hidžáb (šátek). Podle obou žen slouží podobně laděný fitness, u něhož občas zaznívají i modlitby, k posílení ducha i těla muslimských žen, což pak vede k lepšímu „plnění morálních a náboženských povinností“.

Celá akce je spojena také s propagací zdravé výživy. Například s pojídáním salátu „Fit for Allah“, což je směs kozího sýra, avokáda, mléka, kokosového oleje či banánů. Část zisku z prodeje DVD jde také na charitu. Nadine si totiž myslí, že video zaujme muslimky po celém světě.