Lance Armstrong

Lance Armstrong Zdroj: profimedia.cz

Lance Armstrong, bývalá superhvězda: „Nechovejte se jako já, jinak budete v prdeli“

Deset měsíců poté, co se Lance Armstrong, kdysi nejslavnější cyklista a jistou dobu i jeden z nejlepších sportovců světa, přiznal k dopingu, se tento Američan nezvykle upřímně rozpovídal o tom, jak se mu změnil život.

Někdejší zneuctěná hvězda cyklistiky a boje proti rakovině popsala svoji kariéru poskvrněnou dopingem v americkém televizním pořadu u Oprah Winfreyové. To se stalo v lednu a od té doby byl Armstrong spíše v ústraní. Teď se znova připomíná. Ve čtyřdílném interview na serveru cyclingnews.com Armstrong říká, že nejlepší radu, kterou by mohl dát svému synovi, je, aby neopakoval jeho chyby, jinak „bude v prdeli“. Armstrong tvrdí, že stále tvrdě pracuje na napravení mnoha chyb, jež udělal. „Někteří lidé přijali moji omluvu, ale možná budu muset říct promiň ještě tisíckrát,“ dodal.

A čeho nejvíce lituje? Není to fakt, že byl chycen při dopingu. Je to rozmazávaní linie mezi jeho zapíráním o dopování a kampaní proti rakovině skrz nadaci Livestrong, s níž už nemá nic společného. „Moje největší chyba za celý ten čas byla to, jak jsem hovořil o mé diagnóze a zapíral při tom, že pobírám doping. To bylo hodně přes čáru. Bylo ubohé v tom pokračovat a dokola opakovat ten můj příběh o boji s rakovinou. Bylo to nepřijatelné.“