Karel Gott s Alexandrovci

Karel Gott s Alexandrovci Zdroj: Profimedia.cz / koláž Reflex.cz

Hlas Ruska: Karel Gott zazpívá s Alexandrovci Putinovi

Nejslavnější mužský pěvecký sbor na světě, Alexandrovci, slaví tento týden 85 let od svého vzniku. V Moskvě se bude v pátek večer konat velká show a Alexandrovcům osobně bude gratulovat také Karel Gott.

Ruský armádní pěvecký sbor Alexandrovci si Karla Gotta pozval na galakoncert ve Velkém sále moskevského Kremlu. Gott bude vystupovat s dalšími hosty, s italskými zpěváky Totem Cutugnem a Alessandrem Saffinou: kromě nich je jediným zahraničním hostem galakoncertu. Na něm vystoupí i hvězdy ruské populární hudby Jozif Kobzon, Laima Vaikule, Larisa Dolina a Lev Leščenko.

Nebude to žádná premiéra, Gott s nimi už vystupoval v Rusku, Belgii, Polsku a na Ukrajině. Před pěti lety, když slavili moskevské Čajkovského síni osmdesát let existence, byl tam také.

Až přijedou Alexandrovci v prosinci do Česka, bude s nimi vystupovat i pěvkyně Eva Urbanová. S Alexandrovci už loni zpívala Bára Basiková,

a Lucie Bílá

a Martin Chodúr.

Že jsou těleso dost univerzální a umějí ještě jiné věci než Kalinku, ukázali provedením písně z bondovky Skyfall, která se stala hitem internetu.

 

Alexandrovci

U Berlínské zdi zpívali skladby britské skupiny Pink Floyd Ve Vatikánu vystupovali před papežem Janem Pavlem II. Zpívali s finskou skupinou Leningrad Cowboys Nazpívali titulní skladbu k filmu Lov na ponorku Se skupinou Tatu vystoupili na Eurovízi 2009 Vystupovali Peterem Dvorským, Karlem Gottem, Lucií Bílou, Petrem Kolářem a dalšími.