Jachta Romana Abramoviče

Jachta Romana Abramoviče Zdroj: profimedia.cz

Lotus Esprit Turbo
Ruský raketoplán
Okno, z kterého byl střelen prezident John F. Kennedy
Mamut Max
Sexbomba Scarlett Johansson
10
Fotogalerie

eBay slaví narozeniny: 10 nejabsurdnějších prodejů na nejznámějším aukčním portálu

Pokud máte zájem o smrkance sexbomby Scarlett Johansson nebo o hrob vedle místa věčného odpočinku Marilyn Monroe, tak si do svého internetového vyhledávače zadejte ebay.com. Tento americký aukční portál zahájil svou činnost 4. září 1995, záhy se stal fenoménem a jeho zakladatelům se podařilo popřít teorii - jsou věci, které si za peníze nekoupíte. Na eBay si totiž koupíte úplně VŠE!

10. Sportovní automobil Lotus Esprit Turbo

(Vydražen za 50 centů)

Kvůli nejapnému vtípku v éteru, přišel DJ Tim Shaw o své milované auto. Za trest mu ho jeho žena na eBay vydražila pomocí funkce Kup teď za 50 centů.

9. Ledvinový kámen Kapitána Kirka

(Vydražen za 75 000 $)

Nejznámější představitel Kapitána Kirka William Shatner se v roce 2005 potýkal s nesnesitelnými bolestmi zad, které vyústily v akutní návštěvu nemocnice. Tam mu lékaři oznámili diagnozu - ledvinové kameny. Po operaci požádal Shatner nemocnici, zda by si mohl vybrané kameny ponechat. Lékaři herci vyhověli, a ten je prostřednictvím eBay prodal Golden Palace Casinu za 75 tisíc dolarů. Vydělané peníze věnoval charitě.

8. Hrob vedle místa, kde odpočívá sexbomba Marilyn Monroe

(Vydražen za 4 600 000 $)

Vdova Elsie Poncher potřebovala peníze na hypotéku, a tak prodala místo manželova posledního odpočinku za 4,6 milionu dolarů. Prostě měla štěstí, že vedle něj odpočívá herečka Marilyn Monroe.

7. Největší "úlomek" z Marsu

(Vydražen za 450 000)

V roce 1962 dopadl v střední Nigérii největší meteorit původem z Marsu. Do roku 2005 byl v soukromém vlastnictví. Poté ho majitel vydražil na eBay za úctyhodnou částku 450 tisíc dolarů.

6. Jachta Romana Abramoviče

(Vydražena za 168 000 000 $)

Kde nakupuje jachty majitel FC Chelsea a 68. nejbohatší člověk na světě? Na eBay!

5. Staré džíny značky Levi Strauss

(Vydraženy za 46 532 $)

Nejstarší exemlář džín Levi Strauss z roku 1880 vydražila na eBay přímo firma Levi Strauss & Co. Dítko se tak opět vrátilo domů.

4. Max, 50 tisíc let starý mamut

(Vydražen za 61 000 $)

Údajně jedna z vůbec nejzachovalejších koster mamuta byla vydražena v roce 2004.Podle informací mohlo jít o perfektní napodobeninu. Novému majiteli to zjevně nevadilo.

3. Okno domu, z kterého bylo vystřeleno na Johna F. Kennedyho

(Vydraženo za 3 001 501 $)

Okno domu, z kterého Lee Harvey Oswald spáchal atentát na prezidenta Johna F. Kennedyho bylo vydraženo za neskutečné 3 miliony dolarů

2. Prototyp ruského raketoplánu(zn. použitý)

(Nabídnut za 98 000 $)

V roce 2002 byla na eBay nabídnuta k dražení funkční! maketa ruského vesmírného raketoplánu Buran za 98 tisíc dolarů. Nenašel se ale nikdo, kdo by byl ochoten tuto částku zaplatit.

1.Posmrkaný kapesník herečky Scartlett Johansson

(Vydražen za 5 300 $)

Když se herečka Scarlett Johansson vysmrkala během účinkování v show Jaye Lena, jistě netušila, že bude inkriminovaný kapesník předmětem dražby.