Ufo

Ufo Zdroj: Youtube.com

Mělo to být UFO, ale zase Rusům jen něco upadlo

Vypadalo to hodně slibně, astronaut NASA Chris Cassidy objevil nedaleko Mezinárodní vesmírné stanice neidentifikovaný létající objekt, tedy UFO. Videozáznam s UFO letícím kolem ISS se objevil na jednom z kanálů NASA a na You Tube.

Cassidy uviděl 19. srpna neidentifikovaný objekt prolétající kolem nákladní lodi Progress spojené s Mezinárodní kosmickou stanicí. Bohužel se senzace nekonala, protože vyšlo najevo, že místo létajícího talíře to bylo jen pouzdro jedné z antén ruského modulu Zvezda, která je součástí stanice od roku 2000. Pro různé ufology to ale bude jasné, Rusové a NASA něco tají.

Jednou z výhod stoupenců záhadologických a spikleneckých teorií je to, že když chybí nějaká fakta, vždycky se dají položit sugestivní otázky: „Proč vláda mlčí?“ „Co skrývají?“ „Proč dokumenty z archivu zmizely?“ (Těžko dokázat, že tam někdy nějaké byly.)

V každém případě dnes lidem chybí ohledně kosmických letů vzrušení. Plány na dobytí kosmu se v posledních desetiletích zredukovaly na pěstování řas a všelijakých pavouků na oběžné dráze, což už asi daňovým poplatníkům přijde málo. Nějaké pořádné UFO by se hodilo, ale asi si musíme počkat.