Jung-ki Beak vytvořil ochrannou výstroj z vazelíny.

Jung-ki Beak vytvořil ochrannou výstroj z vazelíny. Zdroj: saatchionline.com

Jung-ki Beak vytvořil ochrannou výstroj z vazelíny.
Výstroj z vazelíny
Výstroj z vazelíny
Výstroj z vazelíny
Výstroj z vazelíny
7
Fotogalerie

Brnění inspirované seriálem Hra o trůny má chránit kůži před špatným počasím

Pokud používáte k zahojení popraskaných rtů, loktů nebo třeba pat kosmetickou vazelínu, možná uvítáte výrobek korejského umělce Jung-ki Beaka. Ten se totiž inspiroval oblíbeným seriálem „Hra o trůny“ a posunul využití této masti do úplně jiného rozměru. Vyrobil totiž brnění na ochranu před špatným počasím.

 

 Jestli si hodláte vyrazit na výlet do míst, kde není počasí zrovna nejteplejší, určitě si s sebou nezapomeňte brnění z vazelíny. Tuto vymoženost, která je inspirovaná seriálem „ Hra o trůny“, vytvořil Jung-ki Beak. Mast, která slouží například jako lék na popraskanou kůži, slisoval tento korejský umělec do helem různých tvarů a dalšího rytířského vybavení.

 

Hlavním důvodem, proč Jung-ki Beak použil ke své práci právě vazelínu, je skutečnost, že právě tato mast hraje významnou roli v jeho životě. „Každou zimu musím natírat vazelínu na svou levou ruku, abych zabránil vysušení, jinak mi kůže popraská. Kvůli mým popáleninám z dětství je totiž velmi tenká a slabá,“ řekl jednatřicetiletý Beak pro Metro.co.uk.

 

 

 

I přesto, že by se Korejec nebránil využití tohoto postroje v praxi, brnění vytváří hlavně jako umělecká díla. Mají zakrývat především hlavu, ruce a hrudník, protože tato místa jsou podle něj nejslabší. Vazelína má ztělesňovat ochranářskou funkci.