Metro Meteor

Metro Meteor Zdroj: YouTube.com

Obrázek, který namaloval kůň Metro.
Obrázek, který namaloval kůň Metro.
Obrázek, který namaloval kůň Metro.
Obrázek, který namaloval kůň Metro.
Obrázek, který namaloval kůň Metro.
6
Fotogalerie

Koňské malby jdou na dračku: Obrazy vysloužilého plnokrevníka vydělávají desetitisíce

Stále kýval hlavou, a tak mu dali do pusy štětec namočený do barev. Po pár týdnech už z Metra Meteora byla hvězda abstraktního umění. Cena obrazů bývalého závodního koně se tak v některých případech vyšplhala až na desetitisíce a na jeho malby je i čekací pořadník.

 

Býval dostihovým šampionem a vydělával statisíce. Pak ale přišly zdravotní problémy a plnokrevník Metro Meteor byl kvůli špatným kolenům přinucen odejít předčasně do dostihového důchodu. Desetiletého koně z Marylandu se tak v roce 2009 ujali Ron a Wendy Krajewští. Metro už od začátku stále pokyvoval hlavou, nikdo tomu však nevěnoval velkou pozornost. Když ale pohyby ne a ne přestat, dostali manželé doslova milionový nápad. Do úst mu dali štětec namočený do barvy.

 

 

Po pár týdnech už byl z bývalého šampiona mistr v jiném oboru – v malování. Kreslí jeden obraz za druhým a bez štětce už nechce dát ani ránu. Svému hobby se Metro věnuje v průměru čtyřikrát týdně na dvě hodiny.  Než se zpráva o malujícím koni rozšířila, měli manželé Krajewští nejprve pár desítek zákazníků. Nyní už ale jde Metrovo umění pořádně na dračku. Ten, kdo by si chtěl svůj příbytek zpestřit koňským abstraktem, musel by si asi pár týdnů počkat. Na obrazy je totiž pořadník, který v  současné době čítá 120 lidí dychtících po umění ze stáje.

 

 

 

Vyšplhala se samozřejmě i cena těchto unikátních maleb. V případě zájmu byste museli vytáhnout ze šrajtofle klidně až tisíc liber. Většinou se ale dají obrázky pořídit za cenu kolem deseti tisíc korun. Když prozkoumáte Ebay můžete je najít dokonce i za šest tisíc.  Výtěžek z prodaných kusů putuje na účty za Metrovy operační zákroky a lékařskou péči. Zbytek Krajewští věnují na adopci dalších koní, kteří potřebují domov.