Sparta - Slavia

Sparta - Slavia Zdroj: Profimedia.cz

Derby pražských “S”. Redaktoři Reflexu sledovali online zápas nejslavnějších pražských fotbalových klubů

Velké derby mezi odvěkými rivaly Spartou a Slavií v sobotu večer sledovali redaktoři Reflexu Petr Kolář a Zdeněk Strnad.

Online přenos

Online přenos

Zdeněk Strnad
Zdeněk Strnad
13. dubna 2013 · 21:31

I já děkuji za přízeň i pozornost, a za červenobílou bojovou sílu se loučím: nashledanou v lepších časech!

Petr Kolář
Petr Kolář
13. dubna 2013 · 21:16

Vážení čtenáři, děkujeme za přízeň. Sparťani, dobře to oslavte! A Zdeňku, ty už se začni probírat citáty Panwericha a vymýšlej oslavné ódy na nastupujícího vítěze ligy i tuzemského poháru: slovutný tým AC Sparta Praha! Pěkný večer všem.

Zdeněk Strnad
Zdeněk Strnad
13. dubna 2013 · 21:26

Já tedy, Petře, spokojen určitě nejsem. Po výborným začátku si dal polobůh Hubáček vlastni gól, pak se nám to začalo pomalu sypat a výsledek tomu bohužel odpovídá. Jestli něco oceňuju, tak velkou snahu a nerespektování papírového favorita, Karola s Rudim a samozřejmě krásný Vošahlíkův gól. Na druhou stranu - výborná kulisa a fantastická emocemi nabitá atmosféra. Což je ovšem sešívaným k ničemu, že...

Petr Kolář
Petr Kolář
13. dubna 2013 · 21:13

Myslím, že fanoušci obou týmů mohou být nakonec spokojeni. Sparta získala po sebevědomém výkonu po zásluze tři body a ještě ukázala velkorysost a šlechetnost, neb nebohým sešívaným nenadělila mnohem větší příděl. Právě to zase může být dostatečným důvodem k oslavám ve vršovickém Mordoru mezi skuruty v sešívaných barvách. Aspoň je vidět, že slavné motto trenéra Pospíchala platí i obráceně: Totiž, že fotbal někdy MÁ logiku!

Zdeněk Strnad
Zdeněk Strnad
13. dubna 2013 · 21:12

Konec. 3:1. Mám deprese.

Zdeněk Strnad
Zdeněk Strnad
13. dubna 2013 · 21:10

Na hřiště přišel Leo Kweuke, a hned jedovatou střelou vyzkoušel Čontofalského pozornost. Musím říct, že pokud se Koláč stydí za “jude slavie”, já se stydím za "huhuhu" na skvělýho sparťanskýho utočníka. Tohle sem fakt nepatří...

Petr Kolář
Petr Kolář
13. dubna 2013 · 21:08

Na hřiště se nakonec podíval i Jiří Jarošík, minutu před koncem střídal kapitána Matějovského. Tak mu popřejme, ať svoji kariéru ještě jednou nakopne tím správným směrem!

Zdeněk Strnad
Zdeněk Strnad
13. dubna 2013 · 21:08

Jestli jsem před chvílí něco psal o děravé obraně Sparty, tak teď se situace naprosto obrátila. Ladislav Krejčí si povodil slávistickou obranu jak loutky na provázku a nekompromisně zvyšuje na 3:1. Nad Letnou začíná pršet. Takhle jsem si ten první jarní večer vážně nepředstavoval.

Petr Kolář
Petr Kolář
13. dubna 2013 · 21:07

Zdeňku, už ti došla slova? Hušbauer pálí další tutovku a je konec! Především tedy s hadráři!

Petr Kolář
Petr Kolář
13. dubna 2013 · 21:06

Trenér Rada už poslal i svého kapitána do kisele a dvě minuty před koncem ho stáhnul ze hřiště. Zajímalo by mě ale víc, co pijí, anebo za drogy berou, chlapci ze slávistického kotle. Právě skandují: my tu ligu stejně vyhrajem. Asi slušnej model!

Petr Kolář
Petr Kolář
13. dubna 2013 · 21:02

Zdeňku, už cvičíš Panwerichova moudra. Jako že když už člověk je, tak má koukat, aby byl a tak dále a tak dále?

Petr Kolář
Petr Kolář
13. dubna 2013 · 21:01

Posekáno! 3:1! Tentokrát se Krejčí po ideálním prostrčení do brejku tváří v tvář Čontofalskému nelekl a uklidil to k levé tyči! Na hřiště jde navíc za mohutného aplausu Leo Kweuke. Tak že by si hadráři toho bůra ještě odvezli?

Zdeněk Strnad
Zdeněk Strnad
13. dubna 2013 · 20:59

Přímý kop a roh Sparty. Nic, a... nic. Skvělý Čontofalský.

Zdeněk Strnad
Zdeněk Strnad
13. dubna 2013 · 20:58

Střídání Slavie. Odchází Škoda, přichází Fenin. Teď už to musí přijít. Martine, teď je ta pravá chvíle na restart kariéry - nejlépe dva fíky do sparťanské brány!

Petr Kolář
Petr Kolář
13. dubna 2013 · 20:56

Slátaní už tak tak stíhají zakopávat balóny do autu. Sparťanský kotel skanduje: Vaše bída, naše radost. Tentokrát souhlas. Stoprocentní! A kouč Rada nasazuje v 79. minutě Fenina. Teď už ze červenobílého "útoku" nemusíme mít obavy vůbec. Ale i Spartě by slušela výměna útočníka.

Zdeněk Strnad
Zdeněk Strnad
13. dubna 2013 · 20:56

A Sparta volí klasickou zdržovací taktiku, což znamená, že kdykoliv se podíváte, někdo z rudých se válí po zemi. To snad nemáte zapotřebí!

Zdeněk Strnad
Zdeněk Strnad
13. dubna 2013 · 20:55

Výborná akce, kterou Kisel zakončil hlavičkou nad. Karol, já vím, že je Víťa Lavička tvůj kamarád, ale teď prosím zapomeň na tu loajalitu! Je potřeba tam za každou cenu dopravit ještě jeden!

Petr Kolář
Petr Kolář
13. dubna 2013 · 20:48

A začíná to připomínat hru: ukážeme vám, kolik proti sešívaným nebožákům dokážeme zahodit šancí. Vidlička po luxusní patičce od Kadlece a následné příhře z malého vápna vysoko nad. Chápu, že jksou chlapci v rudém slušně vychovaní a v rámci fair-play asi nechtějí hadráře znemožnit úplně, ale nešlo by dát napřed aspoň dva góly a začít s milosrdenstvím až poté?

Zdeněk Strnad
Zdeněk Strnad
13. dubna 2013 · 20:47

Sparťani teď přes naší obranu nepochopitelně lehce procházejí. Tři vyložené gólovky, jednou přestřelená branka, jednou těsně vedle a jednou zachránila Čontofalského svatyni tyč!

Petr Kolář
Petr Kolář
13. dubna 2013 · 20:43

O minutu později Lafy trefuje tyčku. Tomu to tam snad dnes nespadne. Možná by to chtělo vyslat na zteč Kweukeho, nebo Bednáře. Pane Lavičko...?

Petr Kolář
Petr Kolář
13. dubna 2013 · 20:42

66. minuta. Nádherná akce. Matějovský Krajčímu, ten z první na Lafatu. Zase chyběly centimetry. Řebíčkovci mají dnes víc štěstí, než se Ála podobá Sandokanovi.

Zdeněk Strnad
Zdeněk Strnad
13. dubna 2013 · 20:40

Před brankou Slavie teď závar, dorážka z rohu jen těsně minula levou tyč Čontofalského branky.

Petr Kolář
Petr Kolář
13. dubna 2013 · 20:38

Hadráři vypadají po gólu nabuzeně, jak kdyby jim Ála Řebíček slíbil nějaké provize z "jeho" bývalé firmy Viamont proslulé ziskem veřejných zakázek v době, kdy byl Ála ministrem dopravy ve vládě Mirka Topolánka. Rudí si ale hrají v poklidu to své. Další góly v Čontofalského síti jsou zjevně jen otázkou času. Teď v 62. minutě Kadlec, tuším, minul hlavou po rohu jen těsně.

Zdeněk Strnad
Zdeněk Strnad
13. dubna 2013 · 20:31

A je to tady! Po nervózním začátku druhého poločasu střílí krásný gól z levé strany Jan Vošahlík. Zřejmě se kluci hezky nabudili, a doufejme že se proberou. Sparťani teď v hledišti fakt hezky pyro. Český fotbal pro fanoušky, a Slavia do toho!

Petr Kolář
Petr Kolář
13. dubna 2013 · 20:27

Jakýsi Vošahlík se ukopl. Hadráři snižují. Holt i slepá veverka občas najde oříšek...

Petr Kolář
Petr Kolář
13. dubna 2013 · 20:26

Slátanci mohou být spokojeni aspoň se svými žáčky, kteří o půli porazili rudé vrstevníky. To byla ale poslední radost, kterou dnes zažili. Lafata chvíli po začátku druhé půle zazdil další vyloženou šanci.

Petr Kolář
Petr Kolář
13. dubna 2013 · 20:24

Zdeňku, je to horší. Nejen, že budeš mít na Facebooku Panwericha v rudém dresu, ale po dobu celého týdne budeš denně ve svých statusech velebit letenskou šlechtu a doplňovat to moudry laskavého klauna Panwericha, haha!

Zdeněk Strnad
Zdeněk Strnad
13. dubna 2013 · 20:18

Musím přiznat, že jsem na poločas trošku nedočkavě čekal. Slavia nepochopitelně po skvělém začátku zpomalila, nechala se ukolébat nevím čím, zřejmě nehrou Sparty (ano Petře, zpočátku to pro vás fakt moc hezky nevypadalo, a ano, vím že hrajeme v červenobílých dresech) a prohrává 0:2. Musím přiznat, že trochu zaslouženě. Začínáme ztrácet míče, přihrávat do nikam, a vůbec to válet nepříliš sympaticky. Doufám, ze trenér Rada sebere zbytky autority a trošku klukům o přestávce zvedne mandle. Musíte to ukopat kluci! Já nechci mít týden na Facebooku ikonku Wericha v rumunske vlajce! (přesně o to jsme se s kolegou Kolářem vsadili).

Petr Kolář
Petr Kolář
13. dubna 2013 · 20:09

Poločas. Zdeňku, vyndej už konečně tu hlavu z nočníku. Vám nepůjde už vůbec nic! Buďte rádi, že jste zatím nedostali pytel gólů, minimálně na bůra už to bylo. Jedinou vyloženou šanci hadrářů jsem zato neviděl. V rudém tradičně vynikající záloha. Velký zápas hrají Kadlec, Matějovský, Krejčí, Vácha i Hušbauer.

Zdeněk Strnad
Zdeněk Strnad
13. dubna 2013 · 20:04

Dva rohy za sebou, a závar před brankou rudých. To půjde!

Petr Kolář
Petr Kolář
13. dubna 2013 · 20:04

Když už jsem odsoudil hanebný a trapný pokřik "Jude Slávie" ze strany některých letenských "intošů", je třeba říct, že jejich sešívaní kolegové si se skandováním typu:"Cikáni, Cikáni", také příliš nezadají... Na hřišti 42. minuta a přes jeden menší závar před Vaclíkovou brankou drží rudá šlechta match pevně v rukou. Kadlecova dělovka z dálky před chvílí jen těsně minula branku.

Zdeněk Strnad
Zdeněk Strnad
13. dubna 2013 · 20:03

Přímý kop Sparty. Nádherně odvrácený šikovnou hlavičkou. Sparťani právě na adresu Slavie hromadně skanduji "věčně druzí". Od aktuálně druhého týmu tabulky to zní vážně vtipně.

Zdeněk Strnad
Zdeněk Strnad
13. dubna 2013 · 20:01

Mexické vlny jsou věru hezké. A začínají se ozývat první tradiční pokřiky, ze slávistického kotle "Rada ven", ze sparťanského pak "Jude Slavie", doplněné vkusným transparentem s židovskou hvězdou. Krasné choreo, Petře, jen co je pravda!

Petr Kolář
Petr Kolář
13. dubna 2013 · 19:56

A další a další šance rudých. Sparťanští fans sice křičí: "Dejte ještě jeden, posere se Eden!", mám ale pocit, že ve Vršovicích je nahnědlo už teď.

Petr Kolář
Petr Kolář
13. dubna 2013 · 19:51

Jinak další promarněná tutovka. Lafata minul po přihrávce z levé strany jen těsně... Ale jo, Zdeňku, mě se ten fotbal po 30. odehraných minutách líbí moc. Jak tobě?

Petr Kolář
Petr Kolář
13. dubna 2013 · 19:50

Sparťanský kotel si asi zavzpomínal na cesty k moři v éře komunismu a zaskandoval si: Jugo-slávie, Jugo-slávie... Ale vážně, ten odporný pokřik je jedna z mála věcí, za které se při derby vždy hluboce stydím! Hnus, velebnosti!

Zdeněk Strnad
Zdeněk Strnad
13. dubna 2013 · 19:51

Po vstřeleném vlastním gólu červenobílí nepochopitelně zpomalili, trest musel přijít... Kadlec a 0:2. a to už jsem chtěl napsat, ze dnes bude dávat góly jenom Slavia....

Petr Kolář
Petr Kolář
13. dubna 2013 · 19:48

Zdeňku? Víš, že hrajete v červenobílých dresech? Jinak tedy nechápu, co sleduješ. Nejprve v tutovce přestřelil Láďa Krejčí, pár vteřin po něm se ale trefil Vašek Kadlec. 27. minuta a už je to 2:0!!!

Zdeněk Strnad
Zdeněk Strnad
13. dubna 2013 · 19:44

Z kolegiality jsme si dali vlastní gól... sice to prozatím vypadá tak, že se hraje před sparťanskou brankou, ale tohle je prostě a jednoznačně špatné.

Petr Kolář
Petr Kolář
13. dubna 2013 · 19:42

Jinak kolega Strnad je zjevně z formy. Buď při cestě na stadion přebral, anebo je v euforii nad tím, že ještě nedostali gól. Jinak by nemohl psát o tom, že si dělají, co chtějí. A teď už ani není pravda, že slátanci nedostali branku. Po centru z levé strany si ji po pětadvaceti minutách hry jejich obránce vstřelil hlavou sám. Jsou vážně směšní! Teď už začne uragán!

Zdeněk Strnad
Zdeněk Strnad
13. dubna 2013 · 19:42

Nádherný průnik Kisela po levém křídle! Bohužel následná střela blokována Vaclíkem.

Zdeněk Strnad
Zdeněk Strnad
13. dubna 2013 · 19:41

Žlutá karta pro Rudiho Skácela. Zřejmě preventivně. Z přímého kopu Sparta ani nevystřelila. Petře? A tobě se ten fotbal jako líbí? Mě zatím jo!

Petr Kolář
Petr Kolář
13. dubna 2013 · 19:37

První žlutá! Pro Skácela za podkopnutí Ládi Krejčího. Malý roh u vápna a... škoda.

Zdeněk Strnad
Zdeněk Strnad
13. dubna 2013 · 19:36

Obrana Sparty je děravá jako zrezivělý cedník. Odkop od branky skončil na kopačkách červenobílých. A tak je to pořád dokola. Slavia si zatím dělá co chce.

Petr Kolář
Petr Kolář
13. dubna 2013 · 19:36

Co se hry samotné týká, je to zatím takové... no... ehm... nijaké. Rudí buší do obrany, hadráři zjevně zkusí sázet na brejky. A to už běží 15. minuta.

Petr Kolář
Petr Kolář
13. dubna 2013 · 19:34

Choreo je opravdu velkolepé. Ukazuje znak 12. hráče Sparty, tedy fanoušků, přes celou protilehlou tribunu. K tomu modrá, žluitá a červená i v kotli. Slátanci byli asi u Kočky na Matějské, protože vytáhli balónky. Také jim v kotli něco chytlo. Snad přijdou hasiči včas a uhasí požár v zárodku.

Zdeněk Strnad
Zdeněk Strnad
13. dubna 2013 · 19:32

První herecká etuda šampóna Kadlece. Když nevíš co s míčem, upadni!

Zdeněk Strnad
Zdeněk Strnad
13. dubna 2013 · 19:29

Nudná nakopavaná Sparty před vlastní brankou. Pfffff....

Zdeněk Strnad
Zdeněk Strnad
13. dubna 2013 · 19:30

A krásná první střela letenských... Asi 4 metry vlevo od Čontofalského brány. Jen tak dál!

Zdeněk Strnad
Zdeněk Strnad
13. dubna 2013 · 19:28

Fanatičtí činovníci Sparty blokují mobilní signál nad slávistickým kotlem! Trošku to zlobilo, ale už je vše ok.

Petr Kolář
Petr Kolář
13. dubna 2013 · 19:22

Po minutě ticha, do kterého oba tábory nevkusně skandovali, je to tady. Potupa hadrářů právě začíná!

Zdeněk Strnad
Zdeněk Strnad
13. dubna 2013 · 19:21

V sestavě červenobílých nechybí hrající legenda David Hubáček, rekordman skotské ligy Rudi Skácel (dal 6 gólů v 6 zápasech, čímž překoná i slavného Larssona), a samozřejmě Karol Kisel, který dokáže rozhodovat přesně tyhle vypjaté zápasy. Emoce vřou na sto procent!

Petr Kolář
Petr Kolář
13. dubna 2013 · 19:18

Poděkování Zdeňku Grygerovi!!! V nedávné anketě deníku Sport o nejlepší jedenáctku z obou pražských "S" za posledních dvacet let ho fanoušci na pravou stranu obrany zvolili jednoznačně. Btw. Čistokrevný slávista nebyl v sestavě ani jeden.

Petr Kolář
Petr Kolář
13. dubna 2013 · 19:16

Sparťané a ten druhý tým nastupují. Rudé vítá při živě zpívané hymně celý stadion zdviženými šálami. Jen nalevo pár individuí cosi pokřikuje. Naštěstí je není slyšet.

Petr Kolář
Petr Kolář
13. dubna 2013 · 19:09

Slávistickou sestavou vás ani nebudu zatěžovat. Zkrátka jedenáct maníků v ošklivých slátaných dresech...

Petr Kolář
Petr Kolář
13. dubna 2013 · 19:08

Hlasatel slibuje na 10. minutu "gigantické" choreo. To jsem zvědav. Zrovna se čtou sestavy. Rudí nastoupí takto: Vaclík - Vidlička, Švejdík, Polom, Hybš - Kadlec, Hušbauer, Vácha, Matějovský, Krejčí - Lafata. Takže na Jarošíka místo nezbylo ani při zranění na stoperu vynikajícího Holka. Uvidíme, jak si s tím Polom poradí. Každopádně být Jirkou Jarošíkem, asi jsem docela naštvaný

Petr Kolář
Petr Kolář
13. dubna 2013 · 19:04

Vzhledem ke své fotbalové víře poněkud zaostalý kolega Strnad zjevně někde zaostal. Zřejmě si slávisté během svého pochodu na stadion uvědomili, že sem ani nemá smysl chodit a rovnou se rozprchli do okolních barů zapíjet žal. Zdeňku, vzchop se!

Zdeněk Strnad
Zdeněk Strnad
13. dubna 2013 · 19:04

"Dobry podvečer čtenářům Reflexu z rudého stánku na Letné. Už za pár minut začne další 279. derby pražských "S", jediný zápas, který si doopravdy název "derby" zaslouží. Dnešního slavnostního pochodu přes Václavák, Staromák a ulici Ivo Rittiga se zúčastnil rekordní počet fanoušků nejlepšího pražského klubu Slavia Praha - ole! (viz fotky níže). Právě jsme dorazili na stadion, jako všichni slušní lidé hezky v červenobílém. Za čtvrt hodiny to vypukne.

Petr Kolář
Petr Kolář
13. dubna 2013 · 19:01

Smrt Slavii vespolek! Vítám vás z pozvolna se plnící Letné. Dojem z krásné atmosféry na krásném stadionu prozatím hatí jen skupinka podivně oblečených lidí. Zřejmě měli těžké dětsví, jejich rodiče se museli hodně uskrovňovat a ani jim se v životě příliš nedaří. Jak alespoň vidno z toho, že si své podivně vyhlížející obleky museli sešívat z několika kusů...

Zdeněk Strnad
Zdeněk Strnad
13. dubna 2013 · 18:20
Jdeme ulic IvoRittiga na Letnou
Jdeme ulic IvoRittiga na Letnou
Jdeme ulic IvoRittiga na Letnou
Jdeme ulic IvoRittiga na Letnou
Jdeme ulic IvoRittiga na Letnou
Jdeme ulic IvoRittiga na Letnou

 

A jak oba redaktoři viděli šance svých týmů před velkým zápasem?


Přejme slátancům, ať si neuříznou moc velkou ostudu!

 

Deník Sport na svých webových stránkách uspořádal velice zajímavou anketu. Své čtenáře vybídl, aby před sobotním derby vybrali z dvaasedmdesáti největších hvězd obou pražských „S“ za posledních dvacet let ideální sestavu. Výsledek nebyl nijak překvapivý. Pokud by se hráči Sparty a hadrářů zkombinovali, vypadala by ideální sestava následovně:

 

Čech – Grygera, Jiří Novotný, Řepka, Michal Kadlec – Poborský, Rosický, Nedvěd, Berger – Bony Wilfried, Siegl

 

Vidíte v sestavě některého ze slátanců? Dobrá, možná Patrik Berger může být víc spojován se Slavií, byť se po své hvězdné zahraniční kariéře vrátil raději tam, kam odjakživa patřil. Pro někdejšího kapitána Sparty Poborského už to tolik neplatí.

 

Zkusme si s kombinovanou sestavou největších hvězd obou „S“ pohrát podobně jako Sport. Vybírejme ale pouze ze soupisek aktuálních týmů rudé šlechty a sešívané šlichty. Jak by tedy taková ideální sestava mohla vypadat?

 

Vaclík – Zápotočný, Švejdík (Jarošík), Holek, Hybš – Kadlec, Hušbauer, Vácha, Matějovský, Krejčí – Lafata (Kweuke, Bednář)

 

Právě o tom celé nadcházející derby s hadráři je. Rudá mašina je v laufu a má lepšího hráče na každém jednotlivém postu. Ze slávistů by se do smíšené sestavy dostal možná jen (odložený sparťan) Karol Kisel. Ovšem maximálně na lavičku. A to ještě z větší míry kvůli tomu, že má ze Sydney dobré vztahy s koučem Lavičkou.

 

Nehrajme si tedy tentokrát na hyperkorektní a nevypouštějme z úst obvyklé fráze typu: „Derby je derby, to nemá favorita bez ohledu na postavení obou týmů v tabulce.“ Tentokrát je totiž favorit naprosto jednoznačný a parta nazdárků v legračně slátaných dresech to věru není. Z jakési úcty k tradici (tu si západočeský provinční tým opravdu nepřivlastní, ať se snaží, jak chce) a vzhledem k respektu k odvěkému rivalovi ale sešívaným popřejme, ať si na Letné neuříznou příliš velkou ostudu. Ostatně Slavia 07 se jim už jednou říkalo. Po zápase na hřišti londýnského Arsenalu …

 

Petr Kolář

 

 

Z Toaletné si odvezeme sladké vítězství

 

Sobotní, tentokrát již 279. derby mezi Slavií a Spartou (já vím, že se to hraje na Letné, ale nemůžu se přinutit říkat to strašlivé jméno na první místě) je podle mnohých rozhodnuto. Příznivci letenských chovanců, kteří nosí dresy ušité z rumunských vlajek, jsou díky posledním výsledkům svého ansámblu natěšení a zápas považují víceméně za formalitu, která jim má pomoct v boji o první místo ligové tabulky.

 

Stejné tirády jsem ale slyšel na podzim od rudých fanoušků taky, a jak to dopadlo? Odjížděli z Edenu s pláčem a vztekem. 13.dubna 2013 dopadne měření sil stejně. Červenobílá síla sfoukne namistrovanou Spartu jako svíčku. Ostatně, v záblescích zdravého rozumu si už někteří z nich uvědomují, že jde do tuhého. „Podle mě nehraje Slavia vůbec špatně,“ prohlásil pro Blesk letenský komediant Kadlec, zjevně v úporné snaze připravit si alibi, až bude v sobotu večer z letenského oraniště odcházet s ostudou.

 

Derby na Toaletné je totiž speciální zápas a ani rudí boys, ani nepřátelsky naladění a vulgární fans soupeře nedokážou zvrátit drtivé slávistické odhodlání. Zápas pražských „S“ je ale víc než jen obyčejný zápas – je to souboj dvou světových názorů, životních filozofií, zuřivý souboj mezi dvěma naprosto nekompatibilními světy. Jeden můj známý, kreativní ředitel londýnské reklamní agentury (toho času v Praze) mi na dotaz kam si koupil lístek řekl: „Nemám ponětí kam mi dali lístek. Půjdu ale do slávistického kotle, mezi Sparťanama sedět nemůžu. Nikdy!“

 

V tomto přístupu je skryto naprosto všechno – pochopení, prozření i uvědomění. Slávisté svému týmu prostě věří. Já taky. S kolegou Kolářem, se kterým budeme v sobotu zápas živě online komentovat (já ze slávistického, on ze sparťanského kotle), jsme uzavřeli sázku: když Slavia vyhraje, bude mít týden na Facebooku jako profilovou fotku Limberského ve sparťanském dresu. V opačném případě budu nucen na svém profilu mít Franze Straku v milovaném červenobílém dresu. Můj tip: Rudi Skácel v 91. minutě: 0:1.

 

Zdeněk Strnad

 

Oba redaktoři budou komentovat zápas online na webu Reflex.cz přímo z davu fanoušků svých týmů. Přenos začíná v 18:30, zápas samotný v 19:15.