Sladké prsty nepůsobí příliš jedle.

Sladké prsty nepůsobí příliš jedle. Zdroj: dailymail.co.uk

Dort s popelníkem je další z řady lahůdek pekařství Nevie-Pie Cakes
Takhle asi vypadá nádobí po divokém večírku.
Dort jako kuřácké plíce
Lízátko ve tvaru ucha
Rybí koláč
6
Fotogalerie

Olizovat mazivo z uší a pošmáknout si na vajglech. Ochutnali byste dobroty z britského pekařství?

Sklízet špinavé nádobí po velké párty nebývá žádná lahůdka. Britská pekárna Nevie-Pie Cakes se ale právě nedopalky z cigaret naházenými mezi zbytky sladkostí a sýrových jednohubek inspirovala k vytvoření delikates v podobě dortů. Podívejte se na výtvory, které jsou spíše odpudivé, než že by se vám na ně sbíhaly sliny.

 

Když se řekne dort, tak si většina lidí vybaví ten čokoládový vídeňský, trojpatrový svatební s uhlazenými figurkami navrchu nebo nějaký ten ovocný ozdobený úhledně naskládanými třešničkami a jahodami. I přesto, že se pekárna Nevie-Pie Cakes v anglickém Berkhamsteadu primárně zabývá vytvářením pochutin právě pro svatebčany, vytvořila také několik kousků z poněkud jiného soudku.

 

Kdybyste si tak takový dort objednali, nečekejte ozdobné marcipánové růžičky a želé srdíčka. Na talíři vám totiž přistanou vyuzené plíce kuřáka, useknuté prsty se záděrami a zažloutlými nehty nebo talíř, ve kterém jsou sýrové jednohubky, sladká poleva a nedopalky z cigaret. Vše je samozřejmě vyrobeno ze sladkých ingrediencí. Například cigarety jsou individuálně tvarované sušenky, které jsou namalované a polité polevou. Tabák kolem nich je zase směs drcených sušenek a barveného kokosu.

 

 

 Pokud dorty nemusíte, mohlo by vás oslovit například lízátko ve tvaru ucha, ve kterém je i sladký žlutý maz. To bylo vytvořeno na loňský Eat Your Heart Out, což je londýnská akce, kde pekaři vystavovali svá díla v hororovém stylu. Veřejnost se také mohla přiučit něco o anatomii člověka.