gravitace

gravitace Zdroj: YouTube.com

Jak vypadají skákající nazí lidé: Umělec Michael Haussman natočil děsivou moc gravitace

Všichni víme, že posunu částí našeho těla směrem k zemi nezabráníme. Jak strašidelný výjev ale může být to, když si trošku povyskočíme, zachytil Michael Haussman. Losangeleský umělec ve videu natočeném rychlostí 2000 snímků za sekundu, zvěčnil několik skákajících nahých lidí. Dokázal tak, že síla gravitace je opravdu neúprosná

 

Pokud jste někdy toužili detailně vidět, co se děje s vaší kůží a tukem, když utíkáte, nebo jen vyskočíte, nyní máte možnost. Obrazy v klipu od Michaela Haussmana ale bohužel nejsou podobné běžícím záchranářům z Pobřežní hlídky. Video je totiž tak pomalé, že si všimnete každého detailu.

 

 

Máte čas prohlédnout si to, co byste při běžném pohledu neměli šanci vidět. Vlnící se tuk na břiše i celulitida na stehnech vypadají doslova děsivě. Spolu s tělem táhne gravitace dolů i výraz v obličeji, takže náhle vypadá tvář o několik let starší a unavenější než v okamžiku, kdy lidé vyskočili. Právě tehdy je efekt zase opačný a hmotnost těla se zdá nižší. Stejně tak i obličej působí více spokojeným a svěžím dojmem. Série videí budou promítány na MOH v Kalifornii a mají přiblížit účinky gravitace.