Ano, šéfe!

Ano, šéfe! Zdroj: FTV Prima

Ano, šéfe!
Ano, šéfe!
Ano, šéfe!
Ano, šéfe!
Ano, šéfe!
13 Fotogalerie

Smažák by měl ve volbách 80 %, šéf čumí jak Bulhar do mlátičky. Připomeňte si ikonické výroky Zdeňka Pohlreicha

Oliver Adámek
Diskuze (2)

Návrat pořadu Ano, šéfe! samozřejmě vybízí ke srovnání se starými díly. Část fanoušků se obává, že ikonické Pohlreichovy průpovídky jsou neopakovatelné a že nové díly do sbírky nejlepších hlášek tolik nepřispějí. První epizoda však ukázala, že šéf je stále ve formě. Připomeňte si mezitím výběr z nejlepších Pohlreichových výroků.

Rondon není kondom, nejde chvíli nosit zahodit. Jídlu musíš věnovat se, aby mohlo lahodit.

Ano, šéfe!
Ano, šéfe! | Zdroj: FTV Prima
Vzácně poetický Pohlreich takhle poučil liknavé kuchaře. Známá je jen první půlka této rýmovačky, pointa je však až v druhé větě.

Šplíchal stojí, čumí jak Bulhar do mlátičky a říká „hmm, zkažený maso vole.“ Kouká na mě jak pětikilovej datel.

Ano, šéfe!
Ano, šéfe! | Zdroj: FTV Prima
Hned dvě ikonická přirovnání pronesl Pohlreich na terase svitavského podniku Scandinavia. Introvertní majitel Šplíchal se většinou nezmohl na víc než pár slov a „datlí“ pohled.

Tyvole, to chutná jak na židovský svatbě.

Ano, šéfe!
Ano, šéfe! | Zdroj: FTV Prima
Těžko říct, jak se podle Pohlreicha vaří na židovských svatbách, ale určitě ne dobře. Takhle mluvil o vývaru z brněnské restaurace Bohéma, jejíž majitelé jezdili drahými auty a nosili bílé polobotky, zatímco kuchaři pomalu neměli z čeho vařit.

To je nový koření? Tak to bylo nový, když byl ještě Žižka svobodníkem.

Ano, šéfe!
Ano, šéfe! | Zdroj: FTV Prima
Nové koření, původním názvem pimentovník pravý. Podle wikipedie se ve střední Evropě objevilo až v 17. století, tedy pár set let po Žižkovi. Ale tady zřejmě šlo spíš o vizualitu, než o historickou akutárnost.

Šéf týhle restaurace je jako Yetti – všichni o něm slyšeli, ale nikdo ho zatím neviděl.

Ano, šéfe!
Ano, šéfe! | Zdroj: FTV Prima
Nepřítomný majitel je zpravidla průšvih. Jsou však i podniky, kde naopak škodí, když do toho kuchařům mluví až moc. Případ Yetti však byl jednoznačně z první kategorie.

Měla to bejt malá noční hudba, ale je to velká česká sračka.

Ano, šéfe!
Ano, šéfe! | Zdroj: FTV Prima
Takhle Pohlreich okomentoval jídlo s názvem Mozartovo tajemství. Vězte, že honosně znějící chod pod sebou skrýval prostou českou klasiku – kuřecí plátek s broskví a eidamem.

To smrdí jak kapr vyloučenej ze sestavy.

Zdeněk Pohlreich griluje dobře a rád
Zdeněk Pohlreich griluje dobře a rád | Zdroj: profimedia.cz
Možná pořád lepší, než kapr s nivou. Toho Pohlreich taky jednou dostal.

V každý hospodě je nějakej hermelín. Někde je nakládanej, někde je rozesmátej, někde je pojebanej.

Základem je dobré maso
Základem je dobré maso | Zdroj: profimedia.cz
Byla to pravda v roce 2010, platí to dodnes. Hermelín je zlatá jistota českého gastra. I když bychom se mohli doptat, jak přesně vypadá, když je rozesmátej.

Kdyby kandidoval smaženej sýr do parlamentu, tak má 80 %.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich | Zdroj: Foto Aha! – Dana Kolářová, Martin Hykl
Taky stále platné. Navíc smažák dostal povýšení. Dnes dostanete v michelinských hospodách tři týdny vyzrálou goudu nebo smažené blaťácké zlato ve valašském panku. Smažák je všude – od „čtyřek“ až po Micheliny.

Vstoupit do diskuze (2)