Návrat pořadu Ano, šéfe! samozřejmě vybízí ke srovnání se starými díly. Část fanoušků se obává, že ikonické Pohlreichovy průpovídky jsou neopakovatelné a že nové díly do sbírky nejlepších hlášek tolik nepřispějí. První epizoda však ukázala, že šéf je stále ve formě. Připomeňte si mezitím výběr z nejlepších Pohlreichových výroků.
Rondon není kondom, nejde chvíli nosit zahodit. Jídlu musíš věnovat se, aby mohlo lahodit.
Ano, šéfe! | Zdroj: FTV PrimaVzácně poetický Pohlreich takhle poučil liknavé kuchaře. Známá je jen první půlka této rýmovačky, pointa je však až v druhé větě.
Šplíchal stojí, čumí jak Bulhar do mlátičky a říká „hmm, zkažený maso vole.“ Kouká na mě jak pětikilovej datel.
Ano, šéfe! | Zdroj: FTV PrimaHned dvě ikonická přirovnání pronesl Pohlreich na terase svitavského podniku Scandinavia. Introvertní majitel Šplíchal se většinou nezmohl na víc než pár slov a „datlí“ pohled.
Tyvole, to chutná jak na židovský svatbě.
Ano, šéfe! | Zdroj: FTV PrimaTěžko říct, jak se podle Pohlreicha vaří na židovských svatbách, ale určitě ne dobře. Takhle mluvil o vývaru z brněnské restaurace Bohéma, jejíž majitelé jezdili drahými auty a nosili bílé polobotky, zatímco kuchaři pomalu neměli z čeho vařit.
To je nový koření? Tak to bylo nový, když byl ještě Žižka svobodníkem.
Ano, šéfe! | Zdroj: FTV PrimaNové koření, původním názvem pimentovník pravý. Podle wikipedie se ve střední Evropě objevilo až v 17. století, tedy pár set let po Žižkovi. Ale tady zřejmě šlo spíš o vizualitu, než o historickou akutárnost.
Šéf týhle restaurace je jako Yetti – všichni o něm slyšeli, ale nikdo ho zatím neviděl.
Ano, šéfe! | Zdroj: FTV PrimaNepřítomný majitel je zpravidla průšvih. Jsou však i podniky, kde naopak škodí, když do toho kuchařům mluví až moc. Případ Yetti však byl jednoznačně z první kategorie.
Měla to bejt malá noční hudba, ale je to velká česká sračka.
Ano, šéfe! | Zdroj: FTV PrimaTakhle Pohlreich okomentoval jídlo s názvem Mozartovo tajemství. Vězte, že honosně znějící chod pod sebou skrýval prostou českou klasiku – kuřecí plátek s broskví a eidamem.
To smrdí jak kapr vyloučenej ze sestavy.
Zdeněk Pohlreich griluje dobře a rád | Zdroj: profimedia.czMožná pořád lepší, než kapr s nivou. Toho Pohlreich taky jednou dostal.
V každý hospodě je nějakej hermelín. Někde je nakládanej, někde je rozesmátej, někde je pojebanej.
Základem je dobré maso | Zdroj: profimedia.czByla to pravda v roce 2010, platí to dodnes. Hermelín je zlatá jistota českého gastra. I když bychom se mohli doptat, jak přesně vypadá, když je rozesmátej.
Kdyby kandidoval smaženej sýr do parlamentu, tak má 80 %.
Zdeněk Pohlreich | Zdroj: Foto Aha! – Dana Kolářová, Martin HyklTaky stále platné. Navíc smažák dostal povýšení. Dnes dostanete v michelinských hospodách tři týdny vyzrálou goudu nebo smažené blaťácké zlato ve valašském panku. Smažák je všude – od „čtyřek“ až po Micheliny.