Zdroj: hodinkovna.cz

Prožijte znovu osmdesátá léta s Casio Vintage

Design inspirovaný vintage stylem neustále ovlivňuje nejnovější módní trendy. Milujeme věci, které nám připomínají naši historii, a retro design působí na naše podvědomí, vyvolává příjemné pocity nostalgie. Proto designéři, architekti i umělci stále hledají inspiraci v minulých dekádách. Vybírají to, co lze znovu adaptovat, přičemž výrobku ponechávají nádech sentimentu. Společnost Casio nezůstala pozadu a vytvořila řadu hodinek Casio Vintage, jejichž design vychází z ikonických hodinek z 80. let. Najdeme zde pánské i dámské modely, jednoduché i s různými funkcemi. Jedno je jisté, řada hodinek Casio Vintage je jakýmsi spojovacím článkem mezi minulostí a budoucností, a to nás na nich fascinuje.

Pokud jde o Vintage, pojďme si chvíli popovídat o historii…

Značka Casio byla založena v roce 1946. Původně se zaměřovali hlavně na výrobu kalkulaček. O dvacet let později z kalkulačky vznikl Casiotron - první hodinky s LCD displejem na světě, což byla naprosto průlomová událost.

Casio má na svém kontě také jiné průkopnické úspěchy, jako je například uvedení nerozbitných hodinek řady G-Shock, vynález prvních hodinek se zabudovanou kamerou, nebo - v pozdějších dobách - solární napájení, připojení přes Bluetooth a další taková řešení.

Pokud se však zaměříme na 70. a 80. léta, Casio tehdy zažívalo rozkvět díky inovativním technologickým řešením. Kolekce Casio Vintage se vyznačovala designem, zajímavými funkcemi a byla cenově dostupná. To vše vedlo k tomu, že mnoho lidí toužilo mít doma alespoň jeden hodinky z této jedinečné série. V kolekci dominovaly takové funkce, jako vestavěná kalkulačka, časovač, alarm a podsvícení, což tyto hodinky činilo doslova legendárními v té době.

Móda 80. let.

Osmá desetiletí byla dobou, kdy svoboda a kreativita, které byly charakteristické pro popkulturu sedmdesátých let, začaly ustupovat pragmatismu a profesionalismu. Bývalí hipíci vstoupili do kanceláří korporací, vyměnili džíny a barevné tuniky za upravené obleky a saka s ramenními vycpávkami. V ženské módě dominovaly kalhoty s ostrými liniemi, které společně se sakem tvořily siluetu obráceného trojúhelníku, symbolizující sílu a nezávislost. Hodinky Casio Vintage, které se začlenily do této nové, konzervativnější estetiky, nabízely rovnováhu mezi moderností a elegancí, která byla požadována v dynamicky se měnícím světě profesionálů z Wall Street.

Dnes stále udržuje kolekce Casio Vintage svou neslábnoucí popularitu. Nové generace oceňují jejich retro design a unikátní funkce, které stále udělají dojem. V následujících se podíváme blíže na některé modely, které by mohly zajímat jak milovníky klasiky, tak hledače unikátních doplňků.

Ikony Casio Vintage

Casio Vintage Edgy

Model Casio Vintage Edgy CA-500WE-1AEF je právě ten hodinky, o kterém byla řeč výše. A spíše jeho současná, věrná kopie. První, co upoutá pozornost, je jeho obdélníkový tvar a – samozřejmě – mini kalkulátor umístěný pod displejem. Tento model je esencí retro stylu, který nás myšlenkami vrací do roku 1974.

hodinkovna.cz

Casio Vintage Maxi

Casio Vintage Maxi A100WE-7BEF, podobně jako jeho předchůdce, je bez kalkulátora, přesto vypadá stejně trendy. Široká škála funkcí a barevných verzí zaručuje, že si každý najde to své!

hodinkovna.cz

Casio Vintage Maxi Slim

Casio Vintage Maxi Slim A700WEGL-7AEF nás přenáší na trochu vzdálenější cestu v čase, přímo k samotným kořenům hnutí Flower Power. Textilní pásky, tlumené hnědé barvy a zlaté pouzdra každý moment obohacují duchem 60. let, kdy spojení s přírodou a svoboda vyjadřování byly v ceně.

hodinkovna.cz

Každý model, i přes své unikátní rysy, má společný faktor – obratné spojení vintage charakteru s praktičností, kterou očekáváme od dnešních doplňků. Tyto hodinky, zůstávajíc zavázány svému retro dědictví, zároveň perfektně zapadají do rytmu současného života a nabízejí ikonický styl Casio. Tyto a mnoho dalších modelů této značky lze zakoupit na stránce Hodinkovna.cz.