Carrie Fisher ve filmu Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje

Carrie Fisher ve filmu Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje Zdroj: profimedia.cz

Návštěvníci pražského Comic-Conu 2023
Návštěvníci pražského Comic-Conu 2023
Návštěvníci pražského Comic-Conu 2023
Návštěvníci pražského Comic-Conu 2023
Návštěvníci pražského Comic-Conu 2023
26
Fotogalerie

Milostný život ve Star Wars, nejtvrdší chlapi v armádě, astronaut a samuraj, to vše veze Reflex na Comic-Con

Reflex se coby mediální partner letos účastní festivalu Comic-Con, který proběhne od 5. do 7. dubna v hale O2 Universum. Na jednom z hlavních pódií se představí podcast Reflexu Hodina dějepichu a šéfredaktor Martin Bartkovský vyzpovídá hned několik vojáků a jednoho samuraje na celkem čtyřech besedách speciálu pořadu Prostor X. Nejlepší kostýmy pak nafotí fotograf Reflexu Petr Vagner. Program Reflexu na Comic-Conu najdete v článku níže.

Pátek

Stage A – Komiksy a výsadkáři 16:30–17:00

Neočekávaná cesta nemusí postihnout jen hobita z kraje! Ani podplukovník Petr Matouš netušil, že jeho záliba v komiksech a superhrdinských příbězích povede k 43. výsadkovému pluku do Chrudimi, kde začal svou dobrodružnou pouť v maskáčích. Na výpravu do tajuplného světa výsadkářů vás vezme spolu s fanouškem fantasy praporčíkem Petrem Kopeckým a šéfredaktorem časopisu Reflex Martinem Bartkovským.

Stage E – 18:00–19:00 – Astronaut a pilot letounu JAS-39 Gripen Aleš Svoboda

Stíhací pilot a člen záložního týmu astronautů Evropské kosmické agentury. O létání na Gripenech, nadzvukových stíhačkách F-35 a do kosmu. Jak funguje evropský kosmický program a jaké jsou české vesmírné ambice? Moderuje M. Bartkovský (Reflex).

Sobota

Stage D5 (Asian Line) – 14:00–15:00 Český samuraj Jakub Zeman

Odborník na historii, japanista, překladatel a propagátor Japonska Jakub Zeman se na Comic-Conu rozhovoří o samurajích a róninech. Spolu s šéfredaktorem Reflexu Martinem Bartkovským natočili sérii Den v kůži samuraje či několik historických podcastů, které mají statisíce přehrání.

Stage A – 17:30–18:00 Hodina dějepichu

Původně historicko-erotický podcast časopisu Reflex, který stále častěji řeší samotné lidské dějiny než jejich sexualitu. I za to získal cenu Podcast roku v oblasti vzdělávání. Na Comic-Con Prague se moderátoři Jan Studnička a Tereza Kujová chystají na šťavnaté aspekty života ve fiktivních světech. Zajímá vás, jak to dělají superhrdinové? Co se děje po setmění v Bradavicích a jaký pohlavní život mají Jediové? Je taky a chystají se na to přijít! V sále A v sobotu!

Stage A – 19:30–20:00 Letečtí návodčí

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak reálně fungují moderní vojenské technologie, které jsou k vidění v hollywoodských filmech? Vyžádali jste si někdy vzdušnou nebo dělostřeleckou podporu při hraní Call of Duty? Zajímá vás, jak tyto akce reálně probíhají nebo jak funguje speciální vybavení, které znáte z videoher? Odpovědi na tyto i další otázky vám zodpoví dva JTACi (pokud nechcete zkratku, tak předsunutí letečtí návodčí) z 22. vrtulníkové základny Náměšť nad Oslavou.  Moderátorem bude šéfredaktor časopisu Reflex Martin Bartkovský.

Kromě programu Reflexu bude k vidění hned několik besed s českými a hollywoodskými herci. Dorazí hlavní dvojka z Červeného trpaslíka Chris Barrie a Craig Charles, Hercules Kevin Sorbo nebo Bobby ze seriálu Dallas Patrick Duffy. České barvy pak budou hájit Jiřina Bohdalová, Miroslav Donutil, Václav Vydra nebo Pavel Zedníček. K tomu další spousta přednášek, kurzů toho nejlepšího cosplaye a všeho možného.

Kompletní program Comic-Con Prague 2024 najdete ZDE >>>