Zdroj: S E T O S spol. s r.o.

Hledáte cenově dostupný smartphone? Tři tipy, které potěší jak výkonem, tak cenou.

Infinix HOT 40 Pro, HOT 40i a Smart 8 patří ke skupině dostupných a hlavně chytrých telefonů na trhu. Samozřejmě nejsou tak výkonné jako dvacetkrát dražší konkurenti, ale rozhodně mají co nabídnout – designem i výbavou. V prodejnách SPACE a e-shopu iSPACE je pořídíte ve všech elegantních barevných provedeních.

Představujeme tři nové smartphony šanghajské značky Infinix, jejíž telefony zaujmou nejen elegantním designem ve stylových barvách, ale hlavně pěkným poměrem ceny a výkonu. Konkrétně se podíváme na modely Infinix HOT 40 ProHOT 40i a na mimořádně dostupný Infinix Smart 8. Všechny novinky pořídíte na iSPACE.cz a v kamenných prodejných SPACE.

Trojice velmi dostupných modelů

Je úžasné, jak daleko se smartphony posunuly za poslední roky. Vzhledem k ceně telefonů jsou papírově některé parametry až neuvěřitelné.

Nechceme samozřejmě vyvolávat dojem, že když má telefon za 4 tisíce korun stejný počet jader procesoru a stejný počet megapixelů jako telefon za 40 tisíc korun, že jsou stejně výkonné a fotí stejně kvalitně. To není pravda, naznačovat to by bylo neetické, lživé.

Můžeme ovšem zcela pravdivě říct, že cenově dostupné smartphony – jako naše tři modely Infinix – jsou na čím dál vyšší úrovni. Je to vidět na designu, kvalitě fotek i příjemných vychytávkách, např. podpoře rychlonabíjení nebo super plynulém, 120Hz zobrazení.

Pojďme se tedy rovnou podívat na nejlépe vybavený smartphone z představované trojice.

Infinix HOT 40 Pro

Nejvyšší ze tří modelů, HOT 40 Pro, je zároveň největší. Jeho 6,78″ IPS LCD displej s již avizovanou obnovovací frekvencí 120 Hz nabídne plynulé vykreslení pohybu, například při procházení webových stránek nebo feedů sociálních sítí. Potěší rovněž rozlišení 2 460 × 1 080 px, díky kterému dosahuje jemnost zobrazení 396 pixelů na palec (PPI). Rozumně tenké jsou i rámečky, jež displej obklopují – obrazovka tvoří 84,5 % přední plochy.

Dostatek výkonu na běžné činnosti zajistí 6nm Mediatek Helio G99 a pochvalu si zaslouží 8 GB RAM. Čím více operační paměti, tím méně se smartphone zpomaluje, když se na něm snažíte dělat více věcí zároveň. Díky 256GB internímu úložišti byste měli mít víc než dost prostoru na aplikace i data, a kdyby snad přece jen ne, můžete přikoupit až 1TB paměťovou kartu microSD.

Paměť můžete zaplňovat například fotkami a videi. Infinix HOT 40 Pro láká na 108Mpx fotoaparát, který s ohledem na cenu fotí velmi pěkně. Dříve byly fotoaparáty v dostupných telefonech stěží použitelné, ale nyní pořídíte opravdu hezké snímky – obzvlášť v dobrém světle. Nadstandardní v této cenové kategorii je také možnost natáčet video v rozlišení až 1440p (při 30 snímcích za sekundu).

Na své si přijdou i milovníci autoportrétů – k dispozici máte 32Mpx přední fotoaparát.

Z konektivity vyzdvihněme podporu NFC, a tedy bezkontaktního placení. Z hardwaru si pak ještě zaslouží pochvalu Dual SIM, čtečka otisků prstů na boční hraně a 5000mAh baterie s podporou až 33W rychlonabíjení. Moderní konektor USB-C je samozřejmost, ale potěší 3,5mm jack na sluchátka. Ta jsou mimochodem součástí balení, stejně jako nabíječka a průhledný ochranný kryt.

S E T O S spol. s r.o.

Infinix HOT 40i

Model HOT 40i je ještě dostupnější. Přichází ve dvou verzích: buď s 256GB úložištěm a 8 GB RAM (více RAM vždy doporučujeme), nebo ve variantě se 128/4 GB, jež zaujme tím, že doporučená cena je dokonce pod 3 tisíci korunami.

6,56″ IPS LCD displej má HD rozlišení 1 612 × 720 px a obnovovací frekvenci 90 Hz. Varianty úložiště a RAM jsme již zmínili. Obě doplňuje procesor (přesněji tedy SoC) Unisoc T606 a v obou případech můžete interní paměť rozšířit pomocí paměťové karty microSD.

Přední fotoaparát je opět 32Mpx, ten zadní a hlavní, tentokrát 50Mpx. Maximální rozlišení videa je v tomto případě standardní: Full HD (1080p) při 30 FPS.

Zůstává podpora NFC, boční snímač otisků prstů, podpora Dual SIM i 5000mAh baterie; v případě HOT 40i ale s podporou 18W rychlonabíjení. Potěší stejně bohaté příslušenství v balení jako v případě modelu PRO, tedy nabíječka, kryt a sluchátka.

S E T O S spol. s r.o.

Infinix Smart 8

Poslední z představovaných telefonů je rekordman v oblasti ceny – smartphone Infinix Smart 8 pořídíte za méně než 2 000 Kč. Výbavově je logicky níže než řada HOT 40, ale rozhodně má co nabídnout.

Displej je prakticky totožný jako u předchozího modelu: také jde o IPS LCD se stejným rozlišením HD a obnovovací frekvencí 90 Hz. Maximální jas dosahuje 500 nitů.

Zůstal také procesor Unisoc T606, který v případě modelu Smart 8 doplňují 3 GB RAM. Telefon je tedy vhodný spíše pro nenáročné uživatele. I u tohoto modelu nicméně můžete interní úložiště (64 GB) rozšířit pomocí paměťové karty microSD, například pokud si do smartphonu chcete ve větším množství ukládat hudbu či filmy.

Vzadu najdete 13Mpx fotoaparát, jenž zvládne nahrávat Full HD video, a vepředu 8Mpx selfie fotoaparát.

Opět nechybí čtečka otisků prstů na boční hraně, možnost vložit do telefonu dvě SIM karty (Dual SIM) ani 3,5mm jack na sluchátka; tentokrát ovšem ve výbavě nenajdeme NFC. Baterie má opět kapacitu 5 000 mAh, nabíjení je v tomto případě klasické, 10W. Výrobce nicméně nešetřil na balení, takže se i v tomto případě dočkáte nabíječky, průhledného krytu i sluchátek.

S E T O S spol. s r.o.

Všechny tři modely najdete v prodejnách SPACE a na tomto odkaze v e-shopu iSPACE.