Předsedkyně Evropského parlamentu Roberta Metsolaová.

Předsedkyně Evropského parlamentu Roberta Metsolaová. Zdroj: ČTK/Deml Ondřej

Jakou Evropu chceme? Sledujte předsedkyni Evropského parlamentu Metsolaovou v debatě se studenty VŠE

Před blížícími se evropskými volbami, které se uskuteční na začátku června 2024, plánuje předsedkyně Evropského parlamentu Roberta Metsolaová navštívit všechny členské státy Evropské unie, aby povzbudila občany k účasti na volbách. V České republice, kde se bude hlasovat 7. a 8. června, přišlo k minulým evropským volbám pouze 28,72 procenta voličů.

Roberta Metsolaová se v rámci návštěvy České republiky ve středu 14. února setká se studenty a mladými lidmi na téma „Rozhodujeme společně: Jakou Evropu chceme?“ v prostorách Vysoké školy ekonomické v Praze. Debata bude streamována.

Živý přenos z debaty s Robertou Metsolaovou můžete sledovat zde: 

Během své oficiální návštěvy se předsedkyně Roberta Metsolaová ještě předtím setká s nejvyššími ústavními činiteli, aby s nimi diskutovala o významu účasti ve volbách a posílení demokracie v současné nestabilní geopolitické situaci.

Roberta Metsolaová byla zvolena do Evropského parlamentu v roce 2013, kdy se stala jednou z prvních maltských poslankyň. Svůj mandát obhájila ve volbách 2014 a 2019. V listopadu 2020 byla zvolena první místopředsedkyní a v lednu 2022 předsedkyní Evropského parlamentu.