Video placeholde
Boty Converse Chuck 70 2-in-1
Boty Converse Chuck 70 2-in-1
Boty Converse Chuck 70 2-in-1
Boty Converse Chuck 70 2-in-1
Boty Converse Chuck 70 2-in-1
5
Fotogalerie

Dvě boty v jedné. Nové conversky jsou jako Fiat Multipla mezi teniskami. Nosili byste je?

Pamatujete si na legendární model Fiat Multipla? Tohle auto, které svého času mělo své čestné místo také v Muzeu moderního umění v New Yorku v rámci výstavy výjimečných automobilových designů bylo nepřehlédnutelné. Mimo jiné i proto, že z jistých úhlů vypadalo, jako by to byly auta dvě. Podobný princip 2v1 teď můžete nosit na nohou v podobě limitované edice tenisek Converse.

Model Chuck 70 2-in-1 kombinuje ikonickou plátěnku Converse s futuristickou vizí čínské designérky Feng Chen Wang. Ta se od roku 2016 stala stálicí Londýnského týdne módy, kde její unisexové kolekce patří mezi ty nejočekávanější.

Ačkoli Wang prorazila na mezinárodní módní scéně v kosmopolitním Londýně její tvorba je silně ovlivněná vlivy, které nasávala v dětství v rodné Číně. Pro online magazín Suitcase v roce 2020 vzpomínala, že její první setkání s oděvem, které ji výrazně ovlivnilo, bylo prostřednictvím japonského anime seriálu Sailor Moon: „Bylo mi asi sedm, když jsem tenhle seriál viděla poprvé a zamilovala jsem se ve chvíli, kdy hlavní hrdinka změní šaty během sekundy. Jako by změnila outfit jen díky tomu, že na to pomyslí! Od toho momentu jsem začala kreslit postavy v různých outfitech a strašně mě to bavilo.“

Právě volba Wang od tradiční americké značky bot jako by byla dokonalým přemostěním mezi dvěma světy. Ten druhý je inspirovaný sportem, ulicí a kulturou a vychází z americké basketbalové obuvi, která je na světě už více než sto let. Tradiční svět americké klasiky se potkává s futuristickou vizí čerpající inspiraci z východní kulturní tradice. V tenisce Chuck 70 2-in-1 se tahle dualita odráží naprosto dokonale: podrážka je rozdělené do čtvrtin, párové překrývání plátna. Prostě a jednoduše tahle bota vypadá jako by byla složená ze dvou! A samozřejmě nejde jen o stylový design, ale i funkčnost – tahle Converska je flexibilní a pohodlná i přes složité konstrukční řešení. Takhle nějak si můžeme představit boty ve sci-fi filmech nebo seriálech. Marty McFly by je jistě ocenil a vy můžete také. Dokonce ve dvou barevných verzích.