Zdroj: AdobeStock

Balené uhlí a 5 důvodů pro jeho nákup

Balené uhlí má mnoho atraktivních výhod, které do vašeho života přinesou pohodlí. Přečtěte si o jeho hlavních kladných vlastnostech v následujících řádcích.

Čistotu přinese uhlí balené

Už samotné dovezení sypaného uhlí doprovází oblaka jemného prachu. Stejný efekt následuje také při přeskládání a topení. Prachu se těžko zbavíte, protože se dostane naprosto všude. Při nákupu pytlované varianty se nepořádku vyhnete, protože manipulujete s kvalitně uzavřenými plastovými obaly. Pouze přikládání do kotle nebo kamen je jediným okamžikem, kdy se může špína objevit. Ale tu trošku uklidíte během několika minut. V zimě se může stát, že v pytli zkondenzuje voda, ale když jej otevřete předem u kotle, snadno se odpaří.

Balené uhlí se snadno skladuje a přenáší

Dodávka baleného uhlí obsahuje přesně navážené množství uložené v obalech, které jsou pečlivě poskládané na paletě. S tím je spojená snadná přenositelnost. Fyzické práci se nevyhnete, ale uskladnění je mnohem jednodušší než v případě sypané varianty. Balené uhlí obzvlášť oceníte, když topíte tímto fosilním palivem doma i na chatě. Stačí naložit pár sáčků do auta a máte vystaráno o parádně vyhřáté pokoje o podzimním víkendu.

Vysoká kvalita a přesná frakce baleného uhlí

Každý dobrý prodejce si hlídá vysoký standard svého zboží. Vždy si vyberete správnou velikost pro vaše kamna či kotel. Na každém balení je viditelné označení. Když zakoupíte například balené uhlí ořech 2, máte jistotu, že jde o hnědou výhřevnou horninu s velikostí jednotlivých kousků do 2,5 cm. Totožná frakce má název hrášek pro balené černé uhlí. Stejné jakosti se dočkáte i v případě specifických názvů ořech 1 nebo kostka, které platí pro obě uhlí a spalují se v kamnech a kotlích.

Balené uhlí vám pomůže hlídat spotřebu

Efektivním strážcem spotřebovaného množství je přesná váha 25 kg u baleného uhlí. Vždy dostanete konkrétní počet pytlů pečlivě uložených na paletě, proto vše velmi lehce spočítáte. Na základě vedení statistiky snadno odhadnete objednávku pro příští rok. A když ještě započítáte rezervu pro mrazivou zimu, s nákupem baleného uhlí budete naprosto bez starostí.

Balené uhlí vám dovezou zdarma

Ať už potřebujete balené hnědé uhlí nebo jeho černou formu, vždy vám jej na základě objednávky na e-shopu Uhli-pytlovane.cz dovezou zdarma až před bránu vašeho domova. Na výběr máte ze třech různých frakcí s nezaměnitelnými názvy ořech 1, ořech 2, hrášek a kostka. Pokud potřebujete dobrou radu před samotným nákupem, obraťte se na odborníky na infolince.

Autorka článku: Kateřina Špunda