Zážitek roku 2023: Bungee jumping, tandem paragliding i zážitková střelba

Zážitek roku 2023: Bungee jumping, tandem paragliding i zážitková střelba Zdroj: Adrop s.r.o.

Zážitek roku 2023: Bungee jumping, tandem paragliding i zážitková střelba
Zážitek roku 2023: Bungee jumping, tandem paragliding i zážitková střelba
3
Fotogalerie

Zážitek roku 2023: Bungee jumping, tandem paragliding i zážitková střelba

Stovky zážitků, 7 kategorií a 1 hlavní vítěz. Největší česko-slovenská zážitkovka Adrop.cz letos vyhlásila anketu Zážitek roku, ve kterém představila nejoblíbenější adrenalinové, sportovní i relaxační aktivity. Kdo to vyhrál ve své kategorii a jaký zážitek převálcoval všechny ostatní?

Zážitek roku 2023: Bungee jumping, tandem paragliding i zážitková střelbaZážitek roku 2023: Bungee jumping, tandem paragliding i zážitková střelba | Adrop s.r.o.

Adrenalin prostě táhne. A když je k tomu ještě cenově dostupný a naprosto bezpečný jako v případě bungee jumpingu, není divu, že si skočil pro první místo. A to jak v kategorii adrenalin, tak i jako celkový vítěz.

Bungee jumping v Česku můžete vyzkoušet v několika lokalitách, počínaje 36metrovým skokem z televizní věže v Harrachově, 110metrovým jeřábem v Brně konče.

Vítěz byl ale jen jeden – bungee jumping z 62 metrů vysokého mostu nedaleko Chomutova. Zajímavostí tohoto skoku je, že se jedná o nejvyšší most, ze kterého se u nás skáče. Výhledy tu jsou parádní. Ale ty si užijete spíš až cestou zpět nahoru, při volném pádu do hlubiny na ně moc prostoru nebude.

 

Tandem paragliding jako letošní skokan roku

Při tomhle zážitku se sice neskáče, přesto si skočil hned pro dvě ceny. Tahle kochací pohoda z výšky několika stovek metrů se letos těšila mimořádné oblibě. Stala se tak skokanem roku napříč kategoriemi, a ještě k tomu se umístila na špici všech vzdušných zážitků.

A jak takový let probíhá? Společně s instruktorem se rozběhnete z kopce a než doběhnete na konec, začnete se pomalu vznášet nad krajinou a necháte se unášet termálními proudy. Z ptačí perspektivy si takhle užijete Jizerky, Krkonoše, Beskydy i další lokality, které jsou zrovna v nabídce. Děsí vás taková představa až příliš? Pak můžeme doporučit přeci jen o kus klidnější let balónem.

Zážitek roku 2023: Bungee jumping, tandem paragliding i zážitková střelbaZážitek roku 2023: Bungee jumping, tandem paragliding i zážitková střelba | Adrop s.r.o.

Řidiči dávají přednost bezpečnosti před adrenalinem

Čekali byste na bednách v kategorii auto-moto zážitků nějakou pořádně svižnou jízdu na okruhu? Kdepak, rok 2023 ovládla škola bezpečné jízdy neboli škola smyku. Při té řidiči projdou nejprve teoretickou výukou a pak za volantem vlastního vozu vyrazí zdolávat nástrahy v podobě smyků, aquaplaningu nebo nečekaných úhybných manévrů.

Vše se trénuje na speciálně upraveném polygonu s kluznými plochami a vodními překážkami tak dlouho, až se všechny úkony zapíšou do svalové paměti. Na silnici pak zareagujete automaticky správně. To se hodí nejen novopečeným řidičům, ale i těm, kteří tráví za volantem hodiny denně.

Rum, odpočinek i střelba na terč

Další soutěžní kategorie byly sport, relaxace a gurmánský či netradiční zážitek. Ve sportu byla trefou do černého střelba na venkovní střelnici, u které je na výběr řada lokalit i zbraní. O něco klidněji bylo v relaxačních zážitcích, kde vyhrál pobyt v hotelu Babylon v Liberci s neomezenou zábavou. Součástí balíčku je také vstup do řady zábavních center od aquaparku přes iQLANDII až po libereckou zoo.

Gurmáni si nejčastěji smlsli na řízené degustaci rumů z celého světa, u které kromě popíjení tohoto ušlechtilého destilátu nasáli také řadu zajímavých informací.

Jak na tom byla kategorie netradičních zážitků? Tam se na špici umístilo sestavení rodokmenu, díky kterému můžete objevit, jestli třeba nepocházíte ze známé šlechtické rodiny.

Co říkáte na výsledky ankety Zážitek roku? Tipli byste si vítěze podobně? A už jste některý z těchto zážitků zažili na vlastní kůži?