Zdroj: PRNEWS OÜ

Jak se zbavit akné? TOP 5 produktů pro péči o pleť

Hlavní příčinou akné jsou hormonální změny, proto nemoc obvykle začíná v dospívání. Ale to není jediný důvod, důležitý je také stav imunitního systému, strava a genetická predispozice. 

Špatné návyky také hodně ovlivňují stav pokožky, nejde jen o kouření, ale také o zvyk vymačkávání pupínků, zneužívání dekorativní kosmetiky a nadměrnou konzumaci stravy tzv. junk food typu.

Nejlepší pečující kosmetiku a exkluzivní značky uvedené v tomto článku, jako je CeraVe, Q+A, Cosrx najdete v internetovém obchodě Makeup.

Než začneme probírat jak se zbavit akné a jaké jsou nejlepší přípravky na akné chceme vás na něco upozornit. Pokud jste se setkali s tímto problémem a máte vědomý přístup k sobě a chcete ušetřit čas a peníze je velmi důležité se poradit s kvalifikovaným dermatologem nebo kosmetologem.

Hlavní příčiny vzniku akné

Hormonální změny

Obvykle během puberty začnou nadměrně aktivní mazové žlázy produkovat více mazu, což vede k zánětu, který přímo souvisí s akné. Dědičnost je dalším faktorem, který určuje vznik akné na hormonální úrovni. Ženy během menstruačního cyklu se mohou také setkávat s tímto problémem.

Jídlo

Strava ovlivňuje střevní mikroflóru, která závisí na fungování trávicího traktu, tedy stavu celého organismu. Bez normálního fungování střev se živiny nevstřebávají a toxiny se z těla neodstraňují. Chcete-li vyřešit kožní problémy, musíte jíst pravidelně a vyváženě. Doporučuje se výrazně omezit spotřebu sladkostí, tučných jídel, laktózních výrobků a upřednostňovat zdravé produkty. Důležitý je také pitný režim! Nedodržování zdravého stylu života při kožních problémech bohužel jen zhorší situaci. Tedy ani ty nejlepší přípravky na akné nedokážou vyrovnat se s tímto problémem.

Psychosomatika

Souvislost mezi fyzickými a psychickými nemocemi není vždy zřejmá, ale v případě akné je nepřehlédnutelná. Stres, zejména chronický, oslabuje imunitní systém, takže vždy vede ke zdravotním problémům. Zdaleka ne každému způsobuje akné, ale v případě predispozice k onemocnění se může stát spouštěčem. Normální životní rytmus, dostatečný odpočinek, zvýšená odolnost vůči stresu jsou podmínkami jak se úspěšné zbavit akné.

Líčení

Používání dekorativní kosmetiky v případě akné není úplně zakázáno, protože světové značky vyrábějí bezpečné kosmetické produkty s pečujícím účinkem. Důležité je však vybírat kvalitní a nekomedogenní přípravky, jejichž nezávadnost pro problematickou pleť je potvrzena dermatologickým testováním.

Hygiena

Pár efektivních tipů, jak se zbavit akné: 

- po sportu se co nejdříve osprchujte; 

- noste pokud možno oblečení z přírodních látek; 

- snažte se nedotýkat obličeje a desinfikujte si mobil;

- pravidelně perte polštáře a ručníky, abyste snížili riziko kontaktu s bakteriemi.

 

TOP 5 nejlepších přípravků na akné

1. Hloubkově čistící gel na nedokonalosti na obličeji a těle od CeraVe Přípravek má vyvážené pH, jemně a účinně čistí pokožku, odstraňuje nečistoty, redukuje výskyt nedokonalostí, odstraňuje pocit suchosti, nepohodlí a zabraňuje poškození ochranné bariéry pokožky. 

2. Sérum na obličej s kyselinou azelaovou Q+A Azelaic Acid Balancing Serum

Sérum působí protizánětlivě, účinně zesvětluje pigmentové skvrny a zabraňuje tvorbě akné. Přípravek je účinný i při léčbě růžovky. Složení obsahuje zinek PCA, který reguluje kožní maz, působí proti akné protizánětlivě a adstringentně.

3. Náplasti proti akné a zánětům Cosrx Acne Pimple Master Patch Náplast je jeden z nejlepších přípravků na lokální ošetření akné. Balení obsahuje protizánětlivé náplasti na akné ve 3 různých velikostech. Lokálně hojí a vysušují pupínky, absorbují přebytečný kožní maz a zabraňují opětovné infekci.

4. Revitalizační ampulkové sérum s probiotiky SKIN1004 Madagascar Centella Probio-Cica Intensive Ampoule Vysoce koncentrované sérum má nutriční vlastnosti a šetrně pečuje o zdraví pokožky a rychle zklidňuje podráždění.

Klíčové ingredience:

  • extrakt z centelly asijské zklidňuje, redukuje zarudnutí a podráždění;
  • fermentovaná centella posiluje ochrannou bariéru;
  • ceramidy posilují pokožku;
  • betain, alantoin, panthenol změkčují pokožku.

5. Korekční přípravek s komplexním účinkem pro mastnou problematickou plet' La Roche-Posay Effaclar Duo +

EFFACLAR DUO(+) je komplexní přípravek s anti recidivujícím účinkem proti nedokonalostem pleti, který pomáhá rychle odstranit existující zánětlivé procesy a snížit riziko vzniku post akné.