Zdroj: archiv Audioteka CZ

4
Fotogalerie

Tisíce audioknih za zvýhodněnou cenu. Audioteka slaví, vy ušetříte

Ať už dáváte přednost detektivkám, thrillerům, sci-fi, společenské próze nebo jinému žánru, přijdete si na své v narozeninové akci největší audioknižní platformy v Česku. Audioteka slaví 12. výročí na našem trhu a při té příležitosti nabídne téměř 4 000 titulů za zvýhodněnou cenu 199 Kč za kus. U některých děl to znamená slevu i přes 80 %. 

Akce, v níž mají zastoupení jak novinky, tak bestsellery, potrvá od 10. do 12. října 2023. Ještě o den déle, tedy do 13. října, najdete v narozeninové nabídce vybrané audioknihy pod značkou Audioteka. Ta totiž není jen distributorem, ale vytváří také vlastní obsah. Patří do něj i díla v takzvaně superprodukčním zpracování, které se postará o jedinečný posluchačský zážitek.

Superprodukce vynikají perfektním zvukem a působivými efekty, které dotváří kulisy příběhu. Pro většinu takto zpracovaných děl vzniká také autorská hudba. Zásadní jsou však herecké výkony. Co role, to skvělý interpret z řad předních českých a slovenských herců. Způsobem natáčení i následného zpracování připomínají superprodukční tituly film nebo záznam divadelního představení.

Z titulů, které jsou součástí narozeninové nabídky, patří k našim tipům originální zpracování divadelní klasiky, detektivka či titul, který odhaluje přehlížený význam moří pro rozvoj obchodu a moci.

Carlo Goldoni: Sluha dvou pánů

Jedno z vrcholných děl commedia dell'arte se dočkalo audioknižního zpracování. Dává více prostoru příběhu z Benátek i přirozenosti mladého Truffaldina v podání Kryštofa Hádka. Stěžejní pro zvýraznění hlavních atributů komedie plné zvratů, legračních záměn a lásky je tempo stále živých a aktuálních dialogů. Nahrávalo se proto najednou s kompletním osazenstvem včetně Eriky Stárkové, Ivana Trojana, Vladimíra Polívky, Miroslava Táborského a dalších hvězd. Herecké výkony podtrhuje hudba, kterou přímo pro tento projekt složil hudebník a zvukař Vojtěch Komárek. Zčásti ji nahrálo smyčcové kvarteto. Za originálními audio kulisami pro vytvoření co nejvěrnější atmosféry se režisér s technikou vydal přímo do Benátek.

archiv Audioteka CZ

Michael Romancov: Námořní slepota

Moře je pro většinu z nás především symbolem letní dovolené. Jenže na mořích a oceánech se toho odehrává mnohem víc. Mají mimořádný význam pro fungování současné společnosti a hrají nezastupitelnou roli v propojení našeho světa. Představují totiž stěžejní dopravní tepny, zdroj obživy pro miliardy lidí, ovlivňují klima a mezinárodní mocenské vztahy. Politický geograf Michael Romancov odhaluje podstatu fenoménu tzv. námořní slepoty, který nepostihuje zdaleka jen Středoevropany. Provádí posluchače mnoha dobrodružstvími od prvních námořních objevů, díky nimž se Evropané vydali na moře, a z Evropy se tak stalo mocenské a hospodářské centrum světa, přes turbulentní 20. století až po současnost, kdy se těžiště světových ekonomických aktivit vrací do pacifické Asie. Namluvil Zbyšek Horák.

archiv Audioteka CZ

Michaela Klevisová: Prokletý kraj

Jelení Horou se několikrát prohnaly dějiny plné nenávisti a zmaru. Vesnička ukrytá v pošumavských lesích dodnes není ideální místo k životu. Gerdu s dcerou sem přiměl k návratu jenom rozvod a nedostatek peněz. Z jednotvárnosti ji vytrhne až seznámení s Lindou, která tu pátrá po minulosti své rodiny. Vzápětí ale ve vesnici za podivných okolností někdo zemře. Zločin oběma ženám pomůže odhalit staré tajemství, které nikdy nemělo vyjít na povrch. Autorka úspěšné detektivní série se v tomto příběhu místo krimi zápletky soustředí spíše na mezilidské vztahy v prostředí sousedícím s národním parkem a vojenským prostorem. Přes minulost zdejších obyvatel odhaluje historii plnou zvratů, která někomu zabránila v těchto místech naplno zakořenit a jiné k Pošumaví neplánovaně připoutala. Audioknihu o tom, že temná minulost jednou vyjde na světlo, si poslechnete v působivém podání Petry Špalkové. 

archiv Audioteka CZ

K dílům, při jejichž pořízení v rámci narozeninové akce ušetříte nejvíce, patří například audiokniha, která obsahuje chronologicky seřazené nahrávky s dostupnými záznamy vystoupení oblíbené dvojice Miroslav Šimek – Jiří Grossmann z let 1966 až 1971. Její původní cena činí 1 249 Kč, od 10. do 12. října 2023 bude stejně jako další vybraná díla k dostání za 199 Kč za kus.

Příjemný poslech v aplikaci

K poslechu použijte aplikaci Audioteka. Má mnoho užitečných funkcí – například zrychlování zvuku, posouvání příběhu po časové ose nebo podporu Apple Car Play i Android Auto. Ovládat ji můžete přes hodinky Apple Watch nebo s pomocí Alexy. Než si titul pořídíte, můžete se v bezplatné ukázce sami přesvědčit, zda vám jeho zpracování vyhovuje. Více na audioteka.cz.