Video placeholde
Obří prostorová reklama na Converse
Obří prostorová reklama na Converse
Obří prostorová reklama na Converse
4
Fotogalerie

Reklama jako na Times Square. V Praze ožila obří bota ve 3D díky unikátní instalaci

Slovenský 3D umělec a Art Director Miky Nemček tvořící pod přezdívkou Obsēdant, vytvořil pro Converse na letošní Mercedes-Benz Prague Fashion Week unikátní prostorovou iluzi nového Converse modelu Chuck Taylor All Star Cruise. V patnácti sekundové animaci se střídaly čtyři scény, které diváci v plné parádě viděli na LCD obrazovce ve velikosti dvanáct krát pět metrů přímo v areálu týdne módy v pražských Holešovicích

Letošní ročník Mercedes-Benz Prague Fashion Week přinesl nejen bohatou nabídku módních přehlídek, ale také představil digitální instalaci. Obrazovka s videem přehrávala v rámci patnácti sekund prostorově vystupující obraz, kde hlavní roli hrála právě bota v nové siluetě. Technologicky náročná animace je od Mikyho Nemčeka. Miky je slovenský 3D umělec a Art Director s originálním stylem založeným na bohatých barvách a vizuální síle propracované do posledního detailu. 

Converse tak propojil uznávaný lokální event s lokálním umělcem a přinesl do Prahy fascinující technologii, která tvoří ve světě animace a reklamy žádaný směr. Anamorfické iluze přináší divákovi jedinečný zážitek nečekaného. Dočkají se totiž vizuálně bohaté podívané, která při pohledu z jednoho konkrétního bodu vystupuje ven z obrazovky a nabízí netradiční pohled na produkt na obraze.

“Jsem rád, že jsem mohl konečně představit svoje 3D animace i v Čechách a to právě v této podobě. Zrovna Converse nabízí perfektní objekt, který jsem mohl rozpohybovat a nabídnout tak cool prezentaci s vizuálním přesahem.” upřesňuje svoji motivaci Miky.