Zdroj: ANSWEAR.COM SPÓŁKA AKCYJNA

Nepřehlížejme psychické problémy, vyzývá Answear.cz

Nebuďme lhostejní k tomu, co se skrývá uvnitř. Answear.cz spolu s Nevypusť duši radí, jak na duševní prevenci. K podpoře přizvali známé tváře.

Módní e-shop Answear.cz začátkem října spouští kampaň „Nebuďme lhostejní k tomu, co se skrývá uvnitř“. Společně s odborníky z organizace Nevypusť duši a známými lékaři v říjnové kampani upozorňuje na nárůst psychických obtíží v populaci i nedostatečnou prevenci. S duševními obtížemi se podle výzkumů organizace z roku 2022 potká každý 4 člověk. Proto Answear.cz společně s Nevypusť duši vytvořil sérii 6 edukativních videí. Na videa odkazuje také letáček, který zákazníci Answear.cz získají v období od 4. do 10. října při každém nákupu na e-shopu. Na Světový den duševního zdraví, tedy 10. října, pomohou důležitost prevence připomenout i veřejně známé osobnosti.

Módní e-shop Answear.cz se přidává k řadě firem, které si všímají problematiky duševního zdraví a chtějí přispět k veřejné diskuzi o tomto citlivém a důležitém tématu. To rezonuje napříč společností zvláště po proběhlé pandemii. I duševním potížím se dá předcházet, ovšem podle organizace Nevypusť duši je společnost V ČR stále málo informovaná a také trpí stigmatem v poskytování péče.

Letos se proto Answear.cz společně s organizací Nevypusť duši vytvořil k příležitosti Světového dne duševního zdraví, který je 10. října, sérii šesti krátkých edukativních videí, které mohou být prvním impulsem k řešení situace vlastní nebo blízkých. Zde se návštěvníci stránek reknisiopomoc.answear.cz dozví, proč bychom neměli být lhostejní k tomu, co se skrývá uvnitř, jak poznáme, že se nám něco děje, jak se s problémem svěřit i kde hledat odbornou pomoc. Videa dále poradí, jak pomoci svému blízkému, i to, jak pečovat o své vlastní duševní zdraví.

„Věříme, že každý z nás může udělat něco k tomu, abychom šířili povědomí o duševní hygieně a péči o psychiku. Na Světový den duševního zdraví chceme říci a ponouknout naše zákazníky, aby se nebáli o tomto tématu otevřeně mluvit. Chceme přispět ke společenské debatě o závažném tématu, které výrazně ovlivňuje kvalitu našich životů,“ vysvětluje Nicole Groesslová, Country Manager pro Českou republiku a Slovensko.

V týdnu od 4. do 10. října zákazníci u každého nákupu na e-shopu Answear.cz najdou také informační letáček. Ten provede zákazníka úvodem do problematiky péče o duševní zdraví a odkáže na videa, ve kterých se dozví konkrétní rady a tipy.

Do podpory aktivity Nebuďme lhostejní k tomu, co se skrývá uvnitř, se zapojují i veřejně známé osobnosti, jako je lékař Tomáš Šebek a František Šalanda, záchranář Marek Dvořák nebo violoncellistka Terezia Kovalová, psychoterapeutka Eliška Remešová nebo herečka Bára Jánová, kteří v den Duševního zdraví 10. října zveřejní na svých sociálních sítích své příspěvky v podobě reels a stories poukazujících na problematiku duševního zdraví.