Zdroj: dotFOX s.r.o.

Proč je dobré mít běžný účet a jak ho založit?

Běžný účet se v posledních letech stal naprostým standardem. Přesto jsou tu stále tací, kteří si pokládají otázku, z jakého důvodu ho vlastně založit? Na to a mnohé jiné věci vám nyní odpovíme.

Peníze v hotovosti se v dnešní době jednoduše nenosí. Ostatně, málokterého zaměstnavatele přesvědčíte, aby vám dal výplatu v hotovosti. Vlastnit bankovní účet však přináší spoustu dalších výhod. Je pravdou, že každý z nás má trochu jiné priority a někdo tuto službu může označovat za zbytečnou. Není tomu ale tak.

Bankoví účet a jeho výhody

Jednou z hlavních předností bankovního účtu je bezpečnost. Peníze v bance jsou jednoduše ve větším bezpečí nežli pod polštářem. Téměř všude můžete platit bezhotovostně a při krádeži platební karty přijdete v horším případě jen o minimum finančních prostředků. A v prezentaci podobných kladů by šlo jistě pokračovat.

  • Možnost vést bankovní účet v cizí měně
  • Některé běžné účty úročí zůstatkovou částku
  • Pojištění ztráty karty a přidružených cenností

V současnosti už se nemusíte omezovat ani nedostatkem bankomatů, které jsou rozmístěny po celém území České republiky a po světě. Když budete mít nouzi o hotovost, vždy se k ní dostanete. Pokud vás tedy přesvědčily uvedené řádky, prozradíme vám, jak založit běžný účet.

dotFOX s.r.o.

Zakládání běžného účtu od A až do Z

Radostnou zprávou pro mnoho zájemců o bankovní účet bude jistě to, že ho můžete založit online. Ano, v dnešní přetechnizované době už to není žádný problém. Navíc, lze vlastnit více běžných účtů u různých bankovních domů, pokud máte takovou potřebu. U běžného účtu se domůžete řady praktických a přínosných věcí.

  • Platební karta
  • Kontokorent
  • Bezplatné vedení

Naprostým standardem jsou u většiny současných bank okamžité platby, takže peníze převádíte rychlostí blesku. Obvykle existují bezplatné verze běžných účtů, včetně těch placených nabízejících v ceně mnohé služby navíc. Jmenovat lze například zahraniční platby, výběry z cizích bankomatů, včetně těch v zahraničí a podobně.

Když běžný účet nestačí

Založením běžného účtu však končit nemusíte. Pokud disponujete větší finanční rezervou, kterou aktuálně nepotřebujete, nenechte peníze ležet ladem na účtu. Zaměřte se ještě na spořicí účet. Jeho název je jasně vypovídající. Využíván je ke zhodnocení peněžních prostředků. Tzn., že vám neposlouží pro každodenní platební styk jako běžný účet, ale rozmnoží uložené finance.

  • Spořicí účet je zdarma
  • Zhodnocení do výše několika procent
  • Pojištění vkladů do výše 100 000 EUR

Kombinace běžného a spořicího účtu je bezkonkurenční. Již zmiňovaný kontokorent vám navíc poskytne možnost získat finanční prostředky nad rámec vlastních úspor. Pokud byste náhodou potřebovali více peněz, máme pro vás ještě jeden tip.

Online půjčka pro každého

Stejně, jako běžný účet a spořicí účet, na internetu lze požádat také o úvěr. Sjednat půjčku online není v dnešní době ničím složitým. Stačí využít internetovou žádost, doložit všechny potřebné dokumenty elektronicky a máte hotovo. Následně proběhne rychlý schvalovací proces a výplata na vámi založený bankovní účet. Při volbě výhodné půjčky využijte služeb srovnávacích portálů, které přináší řadu benefitů.

  • Porovnání několika půjček na jednom místě
  • Bankovní i nebankovní úvěry
  • Aktuálnost prezentovaných dat

Tím největším benefitem při srovnání online půjček je primárně úspora finančních prostředků a drahocenného času. V tomto případě vám bude nápomocen portál Půjčka.co, kde si kromě online půjčky můžete vybrat běžný účet a spořicí účet. Jděte s dobou a nevyhýbejte se moderní správně peněz, která s sebou přináší spoustu praktických výhod.