Zdroj: pixabay.com

10 tipů pro bezpečné sjednání nebankovní půjčky online

V současném digitálním prostředí, kde mnoho transakcí probíhá online, je proces získání půjčky velmi rychlý a pohodlný. Nicméně s narůstající oblibou nebankovních půjček se zvyšuje i potenciální riziko podvodů.

Přinášíme vám 10 tipů, které zajistí, že vámi vybraná nebankovní půjčka bude skutečně bezpečná.

Vyhledávejte renomované poskytovatele

  • Recenze a reference: Stejně jako byste četli recenze na hotel před rezervací, prozkoumejte online recenze poskytovatelů půjček. Pokud najdete příliš mnoho negativních zkušeností, raději si vyberte jinou společnost.
  • Licence: Vždy se ujistěte, že daná společnost má platnou licenci od ČNB pro poskytování spotřebitelských úvěrů.

Zajištění vašich osobních údajů

  • SSL šifrování: Podívejte se do adresového řádku prohlížeče - měl by obsahovat „https://“ místo obvyklého „http://“. Toto šifrování zajišťuje, že vaše údaje zůstanou v bezpečí.
  • Ochrana osobních údajů: Poskytovatel by měl mít jasnou politiku ochrany osobních údajů, která vám garantuje, že vaše údaje nebudou prodány třetím stranám.

Přečtěte si důkladně úvěrovou smlouvu

  • Transparentní smlouva: Před podepsáním se ujistěte, že rozumíte všem podmínkám. Pokud narazíte na nejasnosti nebo „skryté“ poplatky, raději hledejte jinou možnost.
  • RPSN: Neboli roční procentní sazba nákladů, by měla být jasně uvedena a měla by být konkurenceschopná. Toto číslo vám ukáže skutečnou cenu půjčky.

Konfrontujte příliš dobré nabídky

  • Pozor na skryté pasti: Pokud se nabídka zdá být příliš dobrá, pravděpodobně bude někde háček. Srovnání s tržními sazbami vám může pomoci identifikovat podezřelé nabídky.
  • Kontaktní informace: Pokud společnost nemá jasně uvedenou fyzickou adresu nebo telefonní číslo, měli byste být opatrní.

Důvěřujte svým instinktům

  • Příliš mnoho osobních informací: Pokud společnost žádá o více informací, než je nezbytně nutné pro schválení půjčky, mělo by vás to upozornit.
  • Konzultace s odborníkem: Pokud si nejste jistí, vždy je dobré celou záležitost konzultovat s finančním odborníkem nebo právníkem.

Využívejte výhodné nabídky

Když už hledáte výhodný úvěr, usilujte o to, aby byl co nejvýhodnější. K tomu vám pomohou promo akce pro nové klienty, jako nabízí například Zaplo půjčka – až 16 000 Kč na 30 dnů zdarma.

Závěr

Nebankovní půjčky mohou být skvělým řešením pro ty, kteří potřebují rychlou finanční pomoc. Pokud však nejste opatrní, můžete se snadno dostat do problémů. Dbejte na výše uvedené tipy a vaše data i finance budou v bezpečí.