Výběr dlažby na showroomu Keraservis

Výběr dlažby na showroomu Keraservis Zdroj: Keraservis

Návrh koupelny Keraservis
Realizace koupelny Keraservis
Realizace koupelny Keraservis
Realizace koupelny Keraservis
Termostatické baterie Keraservis
7
Fotogalerie

Rekonstrukce koupelny. Jak ji zvládnout úspěšně (a nezbláznit se z toho)

Není nad krásnou, moderní a funkční koupelnu. Než se ale pustíte do přestavby, dobře si vše promyslete a rozplánujte, ať nezpláčete nad výdělkem. Na co při rekonstrukci koupelny nezapomenout a na co si dát pozor, aby byl výsledek podle vašich představ? Poradíme.  

Rekonstruujete koupelnu? Plánujte (a měřte) vždy raději třikrát 

Než začnete bourat, ujasněte si svoje představy, a to se všemi členy rodiny, kteří budou novou koupelnu využívat. Jakmile budete mít požadavky na papíře, je čas srovnat je s realitou: do malé panelákové koupelny vměstnáte volně stojící vanu asi jen stěží, v té prostorné v rodinném domě si dost možná budete moci dovolit jak vanu, tak sprchový kout. 

Vezměte si k ruce pravítko a dobře se seznamte i s technickými omezeními prostoru. Bude třeba předělávat instalaci? Je možné jít kvůli sprše bez vaničky pod podlahu? Pokud jsou na obzoru větší změny či zásah do stavební konstrukce, je určitě na místě konzultace s odborníkem.

Realizace koupelny KeraservisRealizace koupelny Keraservis | Keraservis

Obklady a dlažbu vybírejte v showroomu

Nabídka obkladů a dlažeb do koupelny je dnes na trhu nepřeberná, při výběru si dejte načas. Inspiraci přitom čerpejte nejen online, ale také osobně v koupelnovém studiu, kde si můžete jednotlivé vzorky osahat a prohlédnout skutečně v detailu. Nehynoucí klasikou je keramická dlažba, která má v porovnání s jinými materiály celou řadu výhod a je k dispozici v imitacích jako beton, dřevo nebo kámen, k nerozeznání od přírodních materiálů. Velkoformátové obklady a dlažba, třeba ty známého italského výrobce Atlas Concorde, se výborně hodí do velkých i malých koupelen, které dokáží hezky sjednotit a opticky zvětšit. Do módy se vrátila mozaika v nových materiálech i designech, bořících zažité mýty z minulosti, ale i 3D obklady, dodávající koupelně další rozměr.

Návrh koupelny KeraservisNávrh koupelny Keraservis | Keraservis

Sáhněte po praktické sanitě do koupelny

Krásná, a přitom praktická, taková by měla být sanita ve vaší nové koupelně. Do sprchového koutu bez vaničky se vstupuje lépe než do toho s vaničkou, otevřená walk-in sprcha vypadá dokonale a zástěny se speciálním povrchem odpuzujícím vodu, nečistoty a vodní kámen se snáz čistí a udržují. Odpírat si ale určitě nemusíte ani vanu, třeba ta vestavná je vhodná i do koupelen, kde se bojuje o každý centimetr čtvereční. Rodiny s více členy a jednou sdílenou koupelnou ocení dvojumyvadlo, všichni potom toaletu bez okraje, která je hygieničtější než klasické mísy s okrajem.

Realizace koupelny KeraservisRealizace koupelny Keraservis | Keraservis

Dejte přednost úsporným technologiím

Investice do technologií se vyplatí a pravda je to i v koupelně. Rostoucí ceny vody přejí úsporným WC, která dokáží spláchnout už se 4,5 litry, i umyvadlovým a sprchovým bateriím či hlavicím s omezením průtoku. Vodu i energii na její ohřev ušetří termostatické baterie, navíc jsou komfortní, bezpečné a estetické na pohled.

Termostatické baterie KeraservisTermostatické baterie Keraservis | Keraservis

Promyslete vytápění i odvětrávání koupelny

S nežádoucí vlhkostí v koupelně zatočíte nejlépe tak, že prostor dobře vytopíte a odvětráte. Podlahové topení v kombinaci s keramickou dlažbou je ideální řešení, ne všude je ale možné ho realizovat. Topné žebříky poslouží nejen k ohřevu vzduchu, ale také k sušení ručníků, ty designové navíc koupelně dodají šmrnc. Nemáte-li v koupelně luxus okna, řešte odvětrávání koupelny ventilátory o dostatečné kapacitě, jeden by měl být vždy ve sprše.

Realizace koupelny KeraservisRealizace koupelny Keraservis | Keraservis

Nechte si vytvořit profesionální 3D návrh koupelny

Nespoléhejte na vlastní fantazii, jen s 3D vizualizací získáte jasnou představu o tom, jak bude vaše koupelna po rekonstrukci vypadat. Využijte dlouholetých zkušeností a znalostí specialistů a nechte si návrh koupelny vytvořit profesionály, a to klidně v několika variantách. Ušetříte si zbytečné zklamání a mnohdy i spoustu peněz.

Rekonstrukce koupelny není maličkost: aby byla krásná a dobře vám sloužila, dejte si záležet na plánování, výběru vybavení i celé realizaci. Vše pro koupelny od obkladů po sanitu najdete v koupelnovém studiu Keraservis. Přijďte se inspirovat a poradit do showroomů v Brně, Praze nebo Ostravě nebo si rovnou sjednejte schůzku online.