Na zápis do soupisky a první šanci na turnaji musí útočník Daniel Voženílek ještě počkat

Na zápis do soupisky a první šanci na turnaji musí útočník Daniel Voženílek ještě počkat Zdroj: ČTK / David Taneček

Mistrovství světa v hokeji 2023: Jaké je složení národního týmu a kdy hrajeme?

Dnes, 12. května se v Tampere a Rize rozehraje 87. mistrovství světa v ledním hokeji. Česká hokejová reprezentace se podruhé představí pod vedením finského trenéra Kariho Jalonena, se kterým Češi loni v Tampere získali bronzové medaile.

Program MS v hokeji 2023

●     12. - 23. května - skupinová fáze (postupují čtyři nejlepší z každé skupiny)

●     25. května - čtvrtfinále

●     27. května - semifinále

●     28. května - finále a zápas o 3. místo

Zápasy ve skupinách začínají každý den v 15:20 a 19:20 středoevropského času, 13., 14., 20. a 23. května se hraje i od 11:20. Semifinálové zápasy pak mají úvodní buly v 13:20 a 17:20. Kompletní program MS v hokeji 2023 naleznete na webu iSport.cz.

Skupiny

Česká hokejová reprezentace si zahraje skupinu B v Rize, celý šampionát pak vyvrcholí na konci května v Tampere jako loni.

Skupina A - (Tampere): Finsko, Švédsko, USA, Německo, Dánsko, Francie, Rakousko, Maďarsko

Skupina B - (Riga): ČESKO, Kanada, Kazachstán, Lotyšsko, Norsko, Slovensko, Slovinsko, Švýcarsko

Český tým

V české nominaci na MS v hokeji 2023 v Rize a Tampere najdeme celkem deset jmen z loňského bronzového šampionátu. Jsou to brankáři Marek Langhamer a Karel Vejmelka, obránci Michal Jordán, Michal Kempný a Tomáš Kundrátek a útočníci Jakub Flek, Jiří Černoch, Jiří Smejkal, Michael Špaček a kapitán Roman Červenka.

Z NHL se k týmu připojili gólman Karel Vejmelka, obránce Jakub Zbořil a útočníci Martin Kaut, Dominik Kubalík a Filip Chytil. Ze zdravotních důvodů nemohli dorazit Davidové Pastrňák a Krejčí, kteří loni v Tampere dotáhli český tým k zisku bronzových medailí.