Video placeholde

Spanilá jízda v Dubaji: Očima oblíbené influencerky

Dubaj je známá pro své nádherné písčité pláže, muzea, ale také pro spoustu zajímavých atrakcí a svět gastronomických zážitků. Oblíbená influencerka a modelka Natálie Kotková nám vyprávěla své zážitky z dovolené plné adrenalinu a dobrého jídla. Pusťte si dnešní podcast O všem! a nechte se vtáhnou do pestrého světa Dubaje.

Dubaj má co nabídnout i mladým dobrodruhům

Natálie Kotková jela v prosinci loňského roku na dobrodružný čtyřdenní výlet do Dubaje. Většina lidí si představuje Dubaj pouze jako místo, kde je vše drahé, ale Natálie s námi sdílela svoji zkušenost: „Moje záminka byla ukázat Dubaj jako místo, které je pro mladé, dobrodružné lidi, kteří nechtějí trávit čas pouze v luxusních restauracích, ale chtějí něco trošku ‚on little budget‘.“ Jako milovnice vodních sportů a akce si Natálie vyzkoušela třeba flyboard, ale velice ji zaujal výlet do malé vesnice.: „Hodně mě nadchlo, když jsme byli na výletě ve vesničce Hatta, kde byly hory a s přítelem jsme tam jezdili na kolech. Šlo si tam půjčit lodičky nebo pronajmout krásné chatičky na přespání.“

Expo Dubaj jako ve futuristické pohádce

Jednou z nejznámějších a oblíbených expozic je výstava Expo Dubaj. „Bylo to neskutečné. Jako by člověk byl ve sci-fi futuristickém filmu. Jezdí tam kolem vás robůtek, který zrovna někomu veze jídlo, a říká: ‚Ahoj, já jsem Steven a vezu jídlo,‘ hned jsem mu řekla, hele, vrať se mám hlad,“ směje se Natálie a pokračuje: „Určitě bych tam chtěla znovu, ale aspoň na dva dny, aby si člověk prošel všechny pavilony.“ V prosinci Expo Dubaj nabídlo nádhernou vánoční atmosféru a součástí výstavy byl také český pavilon.

Gastro zážitek od Michelina až po egg wrap za 24 Kč

„S přítelem jsme byli pozváni Visit Dubaj do michelinské restaurace, kde to pro nás byl trošku fear factor, protože se tam hodně vařilo z ryb, pro někoho, kdo má rád mořské plody, určitě prvotřídní zážitek, ale já nejsem zrovna jejich milovníkem. Co nás z jídla nejvíce zaujalo, že v jedné z těch historických částí jsme měli vaječný wrap za 24 Kč, to bych chtěla doporučit,“ říká se smíchem Natálie. „Člověk si udělá Dubaj přesně takovou, jakou chce. Je to bezpečné město a určitě bych před Dubají nezavírala dveře, dříve jsem ji měla jen jako přestupní stanici, ale teď, když se mi otevřela, je tam toho spousta k vidění. Za mě určitě doporučuji vyzkoušet,“ dodává na závěr Natálie.