Zdroj: ZONER a.s.

Jak se firmám a veřejné správě podařilo snížit spotřebu elektřiny téměř o 70 %?

Firmy i veřejná správa stále víc dávají přednost cloudu před fyzickými servery. Využívání VPS pro účetní a podnikové systémy, sdílení a ukládání firemních dokumentů či správu e-mailů vám ušetří až 70 % nákladů na energie. Pořiďte si VPS od poskytovatele nejvýkonnějších serverů ve střední Evropě a sami se přesvědčte, kolik ušetříte.

Na základě našeho srovnání vychází, že standardní VPS z naší nabídky je řádově o 50-70 % levnější, než jsou měsíční náklady na energie jednoho fyzického serveru bez dalších zařízení nutných k jeho každodennímu provozu,“ říká Patrik Vaníček, vedoucí projektu ZonerCloud

Proč přejít do ZonerCloudu?

Fyzické servery jsou finančně nákladné na pořízení a složité na instalaci a správu. Pojí se s nimi i náklady na zajištění každodenního provozu. Virtuální servery odZonerCloud.cz mají oproti nim mnoho výhod:

  1. Snížíte provozní náklady a ušetříte. Zcela odpadají vstupní náklady na pořízení hardwaru a jeho údržbu, klimatizaci, záložní zdroje, zálohování dat či licencování softwaru. Výrazně ušetříte i za spotřebu energie, jelikož servery v data centru ZONERu jsou optimalizovány pro nejlepší energetickou efektivitu.
  2. Škálovatelnost a přehledná správa služeb. Parametry serveru si během pár sekund navýšíte přímo v zákaznickém účtu. Najdete zde i kompletní správu domén, SSL certifikátů a dalších služeb, vše přehledně na jednom místě včetně bezpečnostního přihlášení s dvoufázovým ověřením pomocí MojeID.
  3. Bezkonkurenční výkon. Díky pravidelným investicím do nové infrastruktury ZonerCloud opakovaně poráží veškerou konkurenci v testech výkonu virtuálních serverů.
  4. Vzdálený přístup odkudkoli. Mějte své účetnictví, ekonomický software a další náročné aplikace nonstop přístupné z jakéhokoli zařízení.
  5. Použité technologie a hardware. ZonerCloud svůj úspěch od počátku staví na výkonném hardwaru od jedničky na trhu společnosti DELL a nejlepších virtualizačních platformách na světě – VMware vSphere a Microsoft Hyper-V.
  6. Vysoká dostupnost (SLA). ZonerCloud se smluvně zavazuje, že dostupnost serverů neklesne pod hranici 99,99 %. A pokud ano, máte nárok na uplatnění slevy.
  7. Zákaznická podpora. Kvalitní zákaznický servis by měl být v dnešní době nedílnou součástí každé firemní strategie. Vaše služby 24/7 monitorujeme a jsme vám plně k dispozici jak na e-mailu, telefonu i live-chatu.

Objednejte si virtuální server či jiné cloudové řešení s 50% slevou a dárkem ZDARMA ke každé objednávce. Pokud si nevíte rady s výběrem konkrétní služby, napište nám, rádi vám poradíme, případně navrhneme řešení na míru přímo pro vaše potřeby. V případě zájmu si můžete server nejprve nezávazně otestovat.

Chcete mít více času a méně lítání po úřadech?

Zkuste MojeID MojeID je bezplatná služba umožňující snadné ověření totožnosti uživatelů na internetu, podobně jako třeba občanský průkaz v offline světě. Uživatelé MojeID tak mohou používat jednotné identifikační údaje pro přihlašování k různým webovým službám. Není potřeba pokaždé zakládat nový účet a procházet opakovaně zdlouhavým procesem registrace.

MojeID v současnosti podporuje několik tisíc služeb od velkých e-shopů přes knihovny až po služby veřejné správy. Kde všude může konkrétní uživatel využít svůj účet, závisí na míře zabezpečení účtu – pouze heslem, mobilní aplikací MojeID Klíč nebo systémovým či hardwarovým bezpečnostním klíčem. Díky návodům na www.mojeid.cz není zabezpečení nic složitého.

Heslo stačí právě pro přihlášení třeba do knihoven a e-shopů. Aby bylo možné přistupovat ke službám veřejné správy, je už nutné účet zabezpečit aplikací MojeID Klíč nebo jiným bezpečnostním klíčem, ověřit totožnost a přístup aktivovat. Potom mají uživatelé kdykoliv k dispozici bodové hodnocení řidiče, osobní list důchodového pojištění, výpis z Rejstříku trestů, eRecepty a mnoho dalších služeb. Třeba založení datové schránky se stává otázkou pár minut.

MojeID je tak bezpečné, že od státu získalo úroveň záruky „vysoká“. Plnohodnotně tak nahradí eObčanku a je možné se s ním přihlašovat i k těm nejlépe zabezpečeným službám.

MojeID provozuje CZ.NIC, správce domény .cz, s cílem zvyšovat bezpečnost a uživatelský komfort v online prostředí. Držitelům více doménových jmen přináší MojeID také výhodu v podobě možnosti spravovat všechny domény z jednoho místa – Doménového prohlížeče.