Kláda, tágo, nabiják... Jak se v češtině ještě nazývá penis?

Kláda, tágo, nabiják... Jak se v češtině ještě nazývá penis? Zdroj: Profimedia.cz

Hodování s češtinou: Jen pro slovo penis existují stovky různých názvů. Některé jste asi ani neslyšeli

Víte, kolik pojmenování pro slovo penis existuje v češtině? Mohou jich být stovky, jen je nikdo neposbíral na jedno místo. Málokterý jazyk je totiž tak pestrý a má tolik nečekaných výrazů pro jednu věc. Souvisí to i s tím, že Češi jsou vynalézaví a vtipní. Vynikající práci v tomto směru kdysi odvedl spisovatel a překladatel Patrik Ouředník, který vytvořil Šmírbuch jazyka českého (slovník nekonvenční češtiny).  Z něj čerpáme a podívejme se, co Ouředník v případě penisu našel. Upozorňujeme čtenáře, že některé výrazy jsou velmi vulgární.

Jedněmi z nejběžnějších slov jsou v tomto případě čurák, pták, vocas, péro, cip, pinďour nebo chuj. A dnes i módní slovo kokot. Nebyl by to ale Patrik Ouředník, kdyby se spokojil jen něčím tak „obyčejným“. Podívejme se proto, co sesbíral dál:

Kláda, kundibál, mrdák, jebák, prut, hadice, hapták, pádlo, chčijón, povstalec, třetí a prostřední noha, pálka, vašek, franta, pimpas, bimbas, lachtan, drbadlo, kyj, kunďas, tágo, nabiják, capouch, malý bobeš, oj, voj, chcamprlík, šidítko, roubík, haluz, vrták, utahovák, nabíječka, lomcovák, klaťan, zajda, brabec, minaret, krápník, přednosta, čuryn, mezinožník, čurákus, klobása, dláto, pátrač, parůžek, fujara, žužlík, šáhla, vstavač, velečur, těšitel, šulan, kořen, bajonet, kopí, vohon, škrpál, milostpán, svíčka bez knotu, prst bez nehtu, cimprlín, banán, trubička, brčko, žolík, famfulín, kujác, žihadlo nebo picas.

I když se to zdá hodně pojmenování, je to pouze malá část toho, co ke slovu penis sesbíral Patřik Ouředník. Navíc jazyk se mění a vyvíjí a zcela jistě existuje v češtině ještě mnoho dalších názvů, kterými se dá slovo penis pojmenovat.