Zdroj: Shutterstock

Lékem na stres je takzvané diamantové malování

Diamantové malování zachvátilo svět domácí umělecké tvorby. Není se čemu divit – toto mladé umění je vhodné pro lidi všech věkových kategorií a vzdělání a přináší s sebou spoustu benefitů! Malování diamanty je velmi jednoduchá forma umění a v podstatě zahrnuje již existující návrh, který umělec jen posází malými diamanty na vyznačená místa.

Shutterstock

Diamantové malování používá malé korálky podobné diamantům, které umisťujete tak, abyste se postupně dostali ke konečnému obrazu plnému zářivých barev. Proč by si měl diamantové malování každý zkusit?

Zbavíte se stresu

Všichni jsme si vědomi toho, že čas se pro nikoho nezastaví a život se bude stále sunout kupředu. To může být někdy neuvěřitelně zdrcující a stresující. S pomocí diamantového malování se však budete moci všeho stresu zbavit tím, že si jednoduše sednete a dovolíte si vydechnout. Můžete na pár hodin zapomenout na starosti tohoto světa a být v klidu při práci na svém obraze.

Mnozí se cítí klidněji a bezpečněji, když své emoce ventilují tvůrčím způsobem. Třeba formou diamantového malování, které nevyžaduje žádné větší zkušenosti s malováním. Diamantové malování pomáhá vyrovnat se se stresem a dalšími tlaky, které na nás stále se zrychlující život vyvíjí.

Shutterstock

Rozvíjíte aktivní myšlení

Diamantové malování také pomáhá aktivněji myslet a trénuje mozek k lepšímu soustředění. S pomocí sady pro malování diamanty budete muset sledovat různé vzory a věnovat pozornost detailům, což vás nakonec uvede do stavu zvýšeného soustředění.

Tato forma umění je neuvěřitelně prospěšná. I když se daný úkol může zdát směšně jednoduchý, vyžaduje od vás, abyste používali různé části mozku. Používání logiky a kreativity vám pomůže vytvořit mistrovské dílo, které jste si ani nepředstavovali, že můžete vytvořit. A to vše při současném zapojení obou hemisfér mozku.

Zažijete zábavu a rozšíříte si kreativitu

Malování diamanty pomáhá myslet kreativnějším způsobem. Tvůrčí myšlení dělá život zábavnějším a příjemnějším. Právě sada pro diamantové malování je přesně tím kreativním počinem, který oceníte! Můžete si vybrat až ze 4000 motivů, podle vašich preferencí. Když pracujete na projektu, který vám dělá radost, bude diamantové malování zábavnější.

Shutterstock

Malování diamanty, známé i jako diamond painting, je nejen relaxační aktivita pro dospělé, ale také skvělá domácí činnost pro ty nejmenší. Pomáhá dospělým i dětem soustředit se na práci, kterou mají vykonat. Tvůrčí pud je něco, co máme všichni v sobě už od dětství, ale jak stárneme, rutina a povinnosti vytlačují tyto typy koníčků ve prospěch méně produktivních činností.

Není většího potěšení než trávit čas něčím, co máte rádi. Tento aspekt má zásadní význam pro to, abyste byli spokojení a uvolnění. Výrazně zvyšuje délku i kvalitu života. Nechat se unášet tvary a texturami je prospěšné pro zdraví, protože vám přináší radost, stimuluje myšlenky a zvyšuje hladinu serotoninu, hormonu štěstí.

Zlepšují se vaše komunikační dovednosti

Malování diamanty umožňuje vyjádřit mnoho emocí a pocitů, které často není snadné sdělit slovně. Diamantová malba vám dává příležitost ukázat, jak svět skutečně vidíte. Umělecké aktivity jsou pro osoby s komunikačními deficity velmi užitečné.

Malování zvyšuje vaše motorické dovednosti

Věděli jste, že diamantové malování zlepšuje jemnou motoriku? To znamená, že pokaždé, když si sednete ke svým malým třpytivým diamantům, využijete své schopnosti lépe. Pro děti je malování diamanty obzvláště důležité pro rozvoj těchto motorických dovedností.

Proč nakupovat na diamantove-malovani.cz?

Výrobců a dodavatelů diamantových sad je celá řada. Společnost Diamondi je největší evropský výrobce diamantového malování. Kromě českého webu diamantove-malovani.cz existují i další jazykové mutace jako slovenské diamantove-malovanie.sk či polské diamentowe-malowanie.pl.

V klidu domova si tedy prohlédněte nabídku originálních licencovaných předloh a vyberte si z více než 2800 motivů ten svůj. Vyzkoušejte si tuto zábavnou uměleckou tvorbu. Odměnou vám bude příjemné uvolnění u tvůrčí práce a také krásný blýskavý obraz, který ozdobí stěnu vašeho domova.