Video placeholde
iPhone 14 Pro Max.
iPhone 14 Pro Max.
iPhone 14 Pro Max.
iPhone 14 Pro Max.
iPhone 14 Pro Max.
25
Fotogalerie

Apple představil iPhone 14. Má špičkový foťák a komunikuje přes satelity

Apple na své keynote dle očekávání představil nové iPhony 14 Pro a 14 Pro Max. Jak se předpokládalo, žádné výrazné designové změny se neodehrály. Telefony mají opět ploché boky z nerezové oceli a jejich čelní i zadní stranu kryje odolné sklíčko Ceramic Shield chránící před pády a poškrábáním. Nechybí samozřejmě ani rozšířená voděodolnost IP68.

Z pohledu designu je zde však jedna drobná změna. Zmizel totiž výřez, který tentokrát nahradil podélný průstřel, který má iPhonu, dle slov Applu, dodat nový ikonický design. Pro tento kontroverzní vzhled však firma vymyslela velmi šikovné využití v rámci systému zvané Dynamic Island, kdy se černý pruh průstřelu v kontextu s různými aplikacemi rozšíří tak, aby uživatel rychle viděl důležité stavové informace jako je například délka hovoru, rychlá navigace či stav baterie připojeného příslušenství.

Samotný displej je opět Super Retina XDR OLED s úhlopříčkami 6,1" a 6,7" v případě modelu Pro Max. Rozlišení je opět atypické -  2556 × 1179 pixelů, respektive 2796 × 1290 pixelů, ovšem klíčová je hlavně jemnost obrazu 460 ppi. Oba telefony samozřejmě podporují dynamickou obnovovací frekvenci od 1 do 120 Hz. Nově se zvýšil maximální jas až na 1 600 nitů při HDR nebo dokonce 2 000 nitů venku. Šikovnou novinkou je pak funkce Always On, která dovolí zanechat na vypnuté obrazovce důležité informace.

Více o novinkách od Apple si přečtěte na webu Mobilmania.cz >>>