Video placeholde

Karlův most je naše nejkrásnější a nejpošlapanější památka

Karlův most, na šířku deset metrů a na délku půl kilometru historie. Konaly se tam šarvátky, popravy, jezdili po něm poddaní i králové. A v poslední době hlavně davy turistů. Když zjistíte, jak moc je tahle naše památka populární, jde z toho až hlava kolem.

Karlův most má na délku pět set šestnáct metrů a průměrný lidský krok má zhruba pětasedmdesát centimetrů. Vzhledem k tomu, že most přejde v průměru za den nějakých pětatřicet tisíc lidí, nějakých dvanáct a půl milionů návštěvníků ročně, přejde po našem architektonickém klenotu dvacet pět milionů nohou ročně. Což znamená, že na Karlově mostě se udělá téměř devět miliard kroků za rok. Na most někdo šlápne třistakrát každou sekundu. No a když k tomu připočtete, že tam ten krasavec stojí už přes šest set let… je to rozhodně naše nejpošlapanější památka.

I tam jsme se v rámci naší série reportáží vydali poptat se, jestli jim nepřijde situace na Karlově mostě takhle přes léto kapku moc. Takže jestli chcete vidět vrcholně gotický most, nádherné barokní sochy, bambilion turistů i milé Pražany, koukněte na naše video.