Zdroj: Unsplash

Víte, jak správně čistit štětce na makeup?

Kosmetické štětce či houbičky na makeup používáme téměř denně. Jak často je ale čistíme?

Péči o kosmetickou taštičku byste neměly zanedbávat. Nemyslíme tím nákup docházejícího pudru nebo očních stínů. Ale čištění aplikátorů, jakými jsou štětce či houbička na makeup. Čistota a stav štětců se odráží na stavu pleti. Jak je to možné?

Po každém použití se na štětcích usadí malé množství přebytečného makeupu, pudru či jiných líčidel. To je ideální prostor pro množení mikroorganizmů. Ty se následně použitím štětců přenesou na pleť a dochází k podráždění pokožky.

 „Úsměv je ten nejlepší makeup, jaký může žena mít." Marilyn Monroe  

Trápí vás nedokonalá pleť? Spolehněte se na pomoc přírodní kosmetiky a výživových doplňků a využijte Venira slevový kód.

Unsplash

Jak často čistit štětce?

Možná vás to překvapí, ale pokud štětce používáte celý týden, čistit byste je měly v intervalu jednou až dvakrát za týden. Samotný proces čištění netrvá dlouho. Takže se nemusíte bát, že vám zabere moc času. Paletku na čištění štětců, čisticí prostředek na štětce a hodně dalších užitečných kosmetických produktů můžete nakoupit výhodně s Dougas slevový kód.

A jak je čistit správně? Postup je jednoduchý:

  1. Nastavte vodu tak, aby nebyla příliš teplá, ani studená. Štětce důkladně namočte. Dbejte o to, abyste namočily jenom štětiny a ne rukověť. Ta by se mohla vlivem vody rychle zničit.
  2. Na čištění můžete použít vlastní dlaň nebo silikonovou podložku. Naneste na ni malé množství přípravku určeného k čištění.
  3. Ploché štětce čistěte plochým pohybem. Zkosené štětce nejlépe vyčistíte, pokud je budete čistit v tom samém uhlu, v jakém jsou zkosené.
  4. Štětce následně opláchněte pod tekoucí vodou. Postup opakujte do té doby, než z nich bude téct čistá voda.
  5. Přebytečnou vodu ze štětců nejlépe odstraníte, když si jeho štětiny přetáhnete mezi palcem a ukazovákem. Dále ho ručníkem nebo papírem utřete do sucha nejvíc, jak je to možné.
  6. Narovnejte štětiny do jejich přirozeného tvaru, aby nedošlo k vypadávání.  

Umyté štětce nechejte na suchém ručníku schnout přibližně 4 hodiny. Pak budou připravené, abyste si s nimi opět vytvořily krásnou vizáž.

Unsplash

Houbička nebo jiné aplikátory

Nanášíte makeup houbičkou nebo jiným aplikátorem? I o jejich čistotu se musíte pravidelně starat.

Unsplash

Postup je znovu velice jednoduchý:

  1. Namočte je do vody a několikrát vyždímejte.
  2. Do misky s teplou vodou a trochou přípravku na čištění kosmetických produktů je vložte na 15 až 30 minut.
  3. Po tomto čase je vytáhněte a propláchněte v čisté vodě.
  4. Houbička a aplikátory jsou vyčištěné a zbavené mastnoty z produktů.  

Nezapomeňte ani na kosmetickou taštičku  

Na vyčištění drobné nečistoty z kosmetických produktů vám bude stačit vlhčený ubrousek. Pokud je kosmetická taštička špinavá víc, můžete ji ponořit do horké vody. Jako nová bude, když ji jednoduše vyperete v pračce.

Pokud by se vám někdy do čištění kosmetických aplikátorů příliš nechtělo, myslete na to, že vám nejenom vydrží déle, ale přispějete k tomu, aby vaše pleť byla krásná. A to přeci stojí za to, no ne?