Zdroj: Shutterstock

Zkrášlete si rodinné večery s malováním podle čísel

Zimní večery jsou stále ještě dlouhé, a proto je třeba vymýšlet programy s rodinou v pohodlí domova. Skvělým řešením je malování podle čísel.

Co je malování podle čísel?

Jedná se o plátno, na kterém jsou znázorněna jednotlivá čísla. Podle šablony vám vznikne ručně malovaný obraz a jedná se o skutečně příjemnou a relaxační zábavu.

Není nic lepšího, než si dát sklenku vína a k tomu si zapnout oblíbenou hudbu. Můžete si to ovšem vylepšit o kreativní práci v podobě malování podle čísel. Díky této činnosti se můžete stát skutečným umělcem, aniž byste museli kreslit už od mala. Sady malování podle čísel jsou totiž určeny pro každého bez rozdílu věku, pohlaví nebo zkušeností.

Ve skutečnosti jde o relaxační činnost, do které se mohou zapojit skutečně všichni. Ať už jde o vaše děti, rodiče, sourozence nebo přátele, každý se zabaví. Obraz si můžete vybrat podle obtížnosti, takže děti zvládnou třeba tu nejjednodušší obtížnost, aniž by ztratily soustředěnost, zatímco ti, kdo si chtějí užít precizní práci, sáhnou po předloze s trochu vyšší obtížností.

Metoda, kterou využíval Leonardo da Vinci

Pokud si myslíte, že tyto ručně malované obrazy jsou určeny pouze pro amatéry, či dokonce jen pro děti, jste na omylu. Je známo, že tuto metodu malování využívali renesanční mistři, a dokonce i slavný Leonardo da Vinci při výuce svých studentů.

Část svých pláten prostě rozdělil na menší plochy a zaúkoloval studenty, aby je vybarvili danou barvou. Žáci tak získali praxi v malování, pochopili pravidla míchání barev a práce se světlem a stíny.

Zvládne to opravdu každý

Přestože malování obrázků podle čísel je vhodné pro každého, rozdíl je v náročnosti. Tu si můžete vybírat na základě toho, jak to cítíte, a také vám doporučujeme řídit se na základě vysvětlivek při každé náročnosti. Na výběr máte také spoustu rozměrů, ze kterých si můžete vybírat. Jaké jsou stupně náročnosti, které se týkají malování podle čísel?

  • Velmi lehké: Tyto obrazy jsou vhodné zejména pro začátečníky, malé děti a seniory. Při této náročnosti nebude potřeba mnoho barev. Očíslované tvary jsou pravidelné a jednoduché.
  • Lehké: Přestože v tomto případě je počet plošek o něco vyšší, stále je to jednoduché. Tato náročnost je vhodná pro děti, které již navštěvují školu.
  • Střední: Tyto obrazy jsou již o něco náročnější a doporučují se lidem, kteří si chtějí vyzkoušet malování podle čísel poprvé.
  • Složité: V případě, že už jste si ručně malované obrazy párkrát vyzkoušeli, je na čase posunout se výše. Při složité náročnosti se budete muset více soustředit, jedná se o větší množství plošek, a také použitých barev.
  • Velmi složité: Už máte vyzkoušeny všechny předchozí úrovně a chcete něco víc? V tom případě je pro vás vhodná největší obtížnost. Při této náročnosti budete muset střídat malířské techniky a štětce, přičemž byste měli využít svých předchozích zkušeností malování od jednodušší náročnosti. Při této náročnosti se z vás stane hotový umělec.

Zlepšete se v malování

V případě, že jste srdcem umělec a chcete se jen zlepšit v malování, malování podle čísel je skvělou volbou. Tuto techniku ​​můžete využívat také ke zlepšení svých malířských dovedností. Malování podle čísel je dobrý způsob, jak pochopit pravidla malby a práci s barvami. Chce to jen neustálé zlepšování se, čas a množství trpělivosti. Věříme ovšem, že malování podle čísel si rychle oblíbíte.

Ideální dárek pro blízké

Po namalování obrazu však nastává jiná otázka: kam uložit hotové dílo. Někdy už máte plnou místnost obrazů a nevíte kam s nimi. V tomto případě na řadu přichází inspirace na dárek pro blízké, který potěší opravdu každého. Ručně malovaný obraz podle čísel je totiž maximálně originální. V nabídce naleznete i různé motivy, které jsou vhodné pro seniory, dospělé, ale i pro děti. Dětem můžete pořídit také čistý obraz, který si sami podle čísel vymalují. Rozhodně je to potěší.

Malování podle čísel využívají totiž i některé školy v rámci výtvarné výchovy. Také to je skvělá aktivita pro školky, kde se děti učí kreativitě a citu pro umění. U dětí je to velmi důležité, když je to totiž chytí, máte možnost včas je přihlásit na kroužek umění a malířství, kde si budou moci nejen odpočinout, ale také učit novým věcem.

Obraz podle vlastní fotografie

Mezi oblíbené obrazy malované podle čísel patří také obraz podle vlastní fotografie, který si můžete nechat vytvořit a následně sami vymalovat. Obraz podle vlastní fotografie může zároveň skvěle posloužit jako dárek pro vaše blízké. Takový obraz, který nebude mít nikdo jiný, si jistě každý rád vystaví ve své domácnosti. Vybrat si můžete z více rozměrů, popřípadě i stupňů náročnosti. Postup při objednání je velmi jednoduchý. Postačí jen nahrát fotku do online objednávky, vybrat si z požadovaných rozměrů a objednávku následně odeslat.

Malování podle čísel je prostě skvělá zábava pro každého. Ať už budete malovat sami, se svou rodinou, přáteli, nebo jen darujete nějakou pěknou předlohu někomu ze svých blízkých, zaručujeme originálně strávený čas.