Žena za počítačem, která používá systém Cloudya

Žena za počítačem, která používá systém Cloudya Zdroj: NFON Gmbh (CZ)

Pracujete na home office? Čtěte, jak ve firmě nastavit efektivní komunikaci

Práce z domova se v posledních letech stala standardem mnoha firem. Ty zaměstnancům umožňují kompletní home office či jeho kombinaci s prací z kanceláře. Jak efektivně komunikovat se zaměstnanci, pracujícími z domu a jak mohou distribuované týmy fungovat bez omezení?

Jedním z úskalí efektivní práce v režimu home office bývá nedostatečná komunikace uvnitř i vně jednotlivých týmů. Jak zařídit, aby vaše online meetingy probíhaly stejně efektivně jako osobní schůzky? S tím vám pomůže správně zvolený komunikační systém, například Cloudya od NFONu.

Online komunikace: Jak pořádat online meetingy a konference?

V posledních letech se na trhu vyrojila celá řada nástrojů, podporujících online konference a meetingy. Mnoho z nich se však soustředí jen na videokonferenční hovory a nemyslí na jiné cesty týmové spolupráce. Chcete-li vytěžit maximum z online komunikace při práci z domu i z kanceláře, je ideálním řešením jednotný systém. Ten zajistí nejen písemnou či videokomunikaci, ale může zahrnovat i moderní VoIP telefonii, která k přenosu hlasu používá internet.

Takovým systémem je například cloudová telefonie Cloudya od společnosti NFON. Ta zahrnuje nejen funkce sdílení obrazovky či možnosti videokonferenčních hovorů, ale podporuje flexibilnější a produktivnější spolupráci týmů nezávisle na místě výkonu práce jednotlivých zaměstnanců i na používaném zařízení.

Plánovač místností online a další užitečné funkce systému Cloudya

Cloudya vám dovolí vytvářet i virtuální konferenční místnosti, v nichž se budete cítit téměř jako při osobním rozhovoru s účastníky. Součástí je i plánovač místností online. Díky pokročilému audiokonferenčnímu systému můžete vést veřejné či soukromé online konference až s 50 účastníky. Využít můžete i speciální konferenční telefony, které vám dodá NFON. Tato zařízení využívají technologii Plug and Play: po vybalení je pouze zapojíte a můžete začít volat.

I plně distribuované týmy mohou těžit z výhod systému Cloudya. Pomáhá jim snáze spolupracovat na různých úkolech, ať už se členové týmů právě nachází kdekoliv. Samozřejmostí je také maximální zabezpečení vašich dat v úložišti i při jejich přenosu po síti. S nasazením vám pomohou odborníci z NFONu, takže se váš IT tým nemusí o nic starat.

Muž vedoucí videohovor pomocí systému CloudyaMuž vedoucí videohovor pomocí systému Cloudya | NFON Gmbh (CZ)

Efektivita home office a remote práce závisí do velké míry na výběru kvalitních nástrojů, které podpoří spojení mezi členy jednotlivých týmů. Jedním ze systémů, který pomůže významně zvýšit úroveň komunikace ve firmě je Cloudya od NFONu.