Zdroj: CNC

Podcast O všem! Evolucionáři: Příběh Zorky Hejdové – od hostesky po špičkovou moderátorku

Zajímá vás, co mají za sebou známé osobnosti a co je motivuje ke stále lepším výkonům? Poslechněte si nový podcast CNC O všem! s podtitulem Evolucionáři. V dalším díle se seznámíte s příběhem oblíbené moderátorky, modní influencerky a maminky malého Nikolase Zorky Hejdové, která se ve svých 31 letech může pochlubit oslnivou kariérou. Zpovídal ji její manžel moderátor Míra Hejda.

I když se Zorce Hejdové přezdívá Leoš Mareš v sukních, k moderování se dostala náhodou. V 18 letech vzala brigádu v rádiu Kiss Proton jako hosteska. Tehdy jezdila na různé propagační akce rádia, kde se starala o hosty, a nejen to. „Také jsem tam natáčela krátké rozhovory s posluchači typu: Jak se vám tady líbí apod. To je můj začátek, který trval jen pár měsíců, a následně přišla nabídka od programového ředitele, tedy od tebe, jestli si nechci zkusit moderování a já chtěla.“ Záhy, tři měsíce nato, přišel casting na moderátorku české MTV, do kterého se přihlásila.

Hvězda televizních obrazovek

I když Zorka postupovala do dalších a dalších kol, casting se neustále protahoval a konečný výsledek stále nepadl. Přijala proto nabídku moderovat Snídani s Novou s Tomášem Krejčířem.

O pár let později na ni čekala exkluzivní nabídka na moderování třetí řady SuperStar. Tehdy se ocitla pod velkým mediálním tlakem, což pro ni zpočátku nebylo jednoduché. „S mým kolegou Romanem Juraškom, se kterým jsem tvořila dvojici, nás odsoudili ještě, než jsme začali moderovat. Byli jsme totiž první dvojicí, která moderovala Česko Slovenskou SuperStar po Leoši Marešovi a Adéle Banášové. Romana tady nikdo neznal a mě zase neznali na Slovensku, takže ty začátky byly opravdu těžké,“ vzpomíná Zorka.

Splněný sen

Svou kariéru rozvíjela i v rádiu, stala se posilou rádia Evropa 2, kde moderuje dodnes. „Evropu 2 mám stále na piedestalu. Když jsem tam začínala, říkala jsem si: Kdyby si mě tady nechali půl roku, stačí mi to a budu za to ráda. A to, že jsem tam dodnes, je pro mě velkou pýchou, miluju to tam. Je to pro mě taková druhá rodina. Pořád je to pro mě modla a hrozně nerada budou jednou to rádio opouštět.“

Moderátorka Zorka Hejdová s manželem Mírou HejdouModerátorka Zorka Hejdová s manželem Mírou Hejdou | CNC

Přesto rádiové vlny na čas opustila, když v dubnu letošního roku porodila syna Nicolase. K moderování se vrátila, když malému byly čtyři měsíce. Jak se její pracovní tempo od té doby změnilo, proč odmítla exkluzivní nabídku moderovat v zahraničí a jak se cítí v roli módní ikony na Instagramu? Poslechněte si celý podcast O všem! Evolucionáři.