Zdroj: CNC

Jaká je budoucnost nakupování? Dozvíte se v dalším podcastu O všem!

V poslední době se většina nákupů, i vlivem pandemie, přesunula do e-shopů. Na jednom místě seženeme naprosto vše a můžeme vybírat z bohatého sortimentu. Internetové obchody tak válcují ty kamenné. Jakým směrem se nakupování vyvine a čím ještě můžou online obchody překvapit? Na to, a mnohem více, jsme se zeptali v novém díle podcastu O všem! nejen dětí, ale také generální ředitelky společnosti ESSOX Jany Hanušové.

Naši hosté, Emilka a Maxík (6 let), služby e-shopů znají. Malý Max si v nich za pomoci rodičů objednává své oblíbené donuty. Oba proto mají o budoucnosti jasno. Nakupovat se bude jen přes internet, protože kamenné prodejny už nebudou existovat. A nevadí jim to. Přesto je podle nich na internetu řada věcí, které by si nekoupily ani v dospělosti.

Když nákup potravin řídí technologie

Dalším hostem byla Jana Hanušová ze společnosti ESSOX, která přiblížila novinky, jež by usnadnily nákup potravin: „Rýsuje se vize chytrých lednic s kamerami, jež by sledovaly zásobu potravin. Upozornily by nás tak na to, co nám dochází, a chybějící potraviny bychom pak objednali za pomoci hlasového asistenta.“

Tento moderní způsob nakupování by ale neměl ohrozit existenci kamenných obchodů. „Stále je tu spousta lidí, kteří si do těchto obchodů zajdou, už jen proto, aby si zboží prohlédli či vyzkoušeli. Není tedy pravdou, že by jediným trendem bylo nakupování pouze přes internet.“                                           

Chcete vědět více? Poslechněte si celý podcast zde.

Znáte projekt Společně bezpečně?

Společnost ESSOX se věnuje charitativním aktivitám dlouhodobě. Jedním z jejich největších projektů je Společně bezpečně. Ten vznikl ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Jihočeského kraje. Osvětový projekt Společně Bezpečně, zábavnou formou vzdělává předškoláky i žáky prvního stupně základních škol v oblasti finanční gramotnosti, bezpečném chování doma, v cestním provozu a v přírodě. V rámci informačních kampaní a průběžného vzdělávání žáků mateřských, základních a středních škol upozorňuje projekt na skutečnost, že odpovědné chování a předcházení nebezpečným situacím je téma pro každého.