Zdroj: mBank

Mít v kapse celou banku se o Vánocích vyplatí

Na bankovním účtu bývá málokdy tak rušno jako právě před Vánoci a během nich. Objevte možnosti bankovní mobilní aplikace, která vám správu financí usnadní.

Dárky, stromeček, ozdoby, cukroví, štědrovečerní večeře – to vše neodmyslitelně patří k Vánocům. Kromě navození pohodové sváteční atmosféry mají tyto symboly ještě jednoho společného jmenovatele – nákupy. Mobilní aplikace bank nabízejí řadu funkcí, s jejichž pomocí zvládnete nakoupit snadněji a bezpečněji.

Například mBank má v mobilní aplikaci vychytávku, kterou oceníte při on-line nakupování. Řeč je o funkci odkrytí údajů o kartě, která vám ušetří spoustu času a energie, protože už nebudete muset tápat v paměti, kde máte zrovna peněženku, a chodit pro ni, abyste mohli opsat údaje do platební brány. Zobrazíte si je totiž přímo v mobilní aplikaci. K údajům se navíc dostanete jen vy, a to po zadání PIN kódu. Nakupovat dárky tak můžete odkudkoliv, třeba z vany nebo gauče.

Pro zvýšení bezpečnosti je dobré aktivně pracovat s limity karty, které mBank v mobilní aplikaci umožňuje nastavit nejen pro platby prostřednictvím terminálu a výběry z bankomatu, ale i pro internetové nákupy. Klienti také mohou celou kartu zablokovat, a to i dočasně, například ve chvíli, kdy ji nemůžou najít.

Speciální eKarta

Další vychytávkou mBank, kterou naleznete v mobilní aplikaci, je eKarta – virtuální karta pro nakupování na internetu. Jak už název napovídá, nejde o klasickou kartu z plastu, ale existuje pouze v mobilní aplikaci nebo internetovém bankovnictví. Od běžného účtu je oddělena, pokud s ní tedy chcete platit, je potřeba na ni nejprve převést prostředky z běžného konta, tedy dobít ji. Díky tomu máte pod kontrolou, kolik utratíte, ale především víte, že váš účet je v bezpečí. Nikam totiž nezadáváte údaje o kartě navázané na běžný účet, ale jen data eKarty. V případě ztráty nebo odcizení údajů se tak podvodník dostane jen k částce, kterou na ní budete aktuálně mít. Výhodou je, že dobíjet můžete i malé částky a její sjednání i používání je zcela zdarma.

Samozřejmostí je pak přehled o zůstatku na účtu, který si zobrazíte během pár vteřin po přihlášení do aplikace. V mBank si můžete aktivovat i bezplatné notifikace o pohybech na účtu.

„Snažíme se, aby správa financí prostřednictvím mobilní aplikace byla co nejrychlejší a nejjednodušší. I proto ji pravidelně obohacujeme o nové funkce a nejrůznější vychytávky,“ říká Tomáš Reytt, ředitel prodeje a distribuce mBank.

Pokud u mBank účet nemáte, můžete si ho sjednat pomocí pár kliků přímo v mobilní aplikaci. Nyní navíc s bonusem až 2 000 Kč. Jaké podmínky je pro jeho získání potřeba splnit?  

1. Založte si mKonto a v žádosti vyplňte promo kód PODZIM. Poté si nejpozději do 15 dnů od otevření účtu stáhněte a spárujte aplikaci s účtem.

2. Začnete platit kartou a odměna až 1 500 Kč vás nemine. Bonus 500 Kč získáte za každý měsíc, ve kterém uděláte platby kartou v celkové hodnotě 5 000 Kč. Akce je platná po dobu 3 měsíců od založení účtu.  

3. A když si založíte účet v aplikaci, máme pro vás ještě 500 Kč navíc.

Více informací na www.mbank.cz.