Video placeholde

Zvídavý medvěd narazil v lese na ztracené GoPro a natočil krátké video. Nálezce kamery se pak nestačil divit

Když při jízdě na sněžném skútru v zasněžených lesích Wyomingu ztratíte GoPro kameru, je naděje na opětovné nalezení poměrně malá. Lovci Dylanu Schiltovi se to ovšem povedlo. Po roztátí sněhu na ztracenou kameru náhodou narazil a i přes 4 měsíce povalování ve sněhu stále fungovala. Po nabití kamery a zkontrolování záznamu však na lovce čekalo překvapení.

Během povalování ve sněhu na ztracenou kameru narazil divoký medvěd černý, který kameru nejen začal prozkoumávat, ale podařilo se mu ji i zapnout a nahrát kus záznamu. Na medvědí videoklip ze ztracené kamery se můžete podívat ve videu v úvodu článku.

Ač se medvědí záznam jeví jako neuvěřitelná náhoda, vlastně k němu mohlo dojít celkem snadno. Není divu, že kamera medvěda zaujala, neboť jde o předmět, na který v přírodě běžně nikdy nenarazí, a pokud z ní byl ještě k tomu cítit lidský pach, je polovina úspěchu na světě. Američtí černí medvědi jsou navíc známi svou zvědavostí a všetečností, takže prozkoumat kameru ze všech úhlů a otestovat ji v tlamě bylo pro medvěda téměř povinností. A jak se mu podařilo pořídit záznam? U novějších modelů GoPro kamery se i vypnuté zařízení po stisku nahrávacího tlačítka „probudí“ a začne nahrávat. Tlačítko je navíc poměrně velké a vzhledem k tvaru kamery snadno dostupné, takže se spuštěním nahrávání si poradí i leckterý medvěd.

Dylan Schilt, který ztracené GoPro nalezl, sdílel medvědí video na svém Facebooku s popiskem:

Minulý týden, když jsem byl na lovu s lukem, jsem narazil na GoPro, které se ztratilo při jízdě na sněžném skútru. Když jsem se vrátil do tábora, nabil jsem jej a nemohl uvěřit tomu, co jsem viděl.

Po čtyřech měsících, co tam ležela, ji našel velký starý černý medvěd, a nejenže se mu ji podařilo zapnout, ale také si s ní začal hrát a nahrávat.

Bezkonkurenčně nejšílenější věc, jakou jsem kdy našel!