Skutečný život indiánek: Na romantiku zapomeňte, takový byl jejich sexuální život

Skutečný život indiánek: Na romantiku zapomeňte, takový byl jejich sexuální život Zdroj: Profimedia

Kromě těžké manuální práce a péče o potomky musely často zastat i roli sexuálních otrokyň.
Skutečný život indiánů a zejména indiánských žen nebyl zdaleka tak idylický.
Indiánské ženy svou rolí připomínaly spíše otroky.
K veškeré těžké práci musely pochopitelně i sexuálně uspokojovat své muže, což nebyl jeden nebo dva, ale prakticky kterýkoliv člen kmene, který za nimi přišel. Což také znamenalo, že potomky měly s kdekým.
K veškeré těžké práci musely pochopitelně i sexuálně uspokojovat své muže, což nebyl jeden nebo dva, ale prakticky kterýkoliv člen kmene, který za nimi přišel.
25
Fotogalerie

Skutečný život indiánek: Na romantiku zapomeňte, takto vypadal jejich sexuální život

Skutečný život indiánů a zejména indiánských žen ovšem nebyl zdaleka tak idylický, jako jsme mohli vidět například ve filmech o Vinnetouovi. Kromě těžké manuální práce a péče o potomky musely často zastat i roli sexuálních otrokyň. Styk měly dívky, které přišly o panenství prsty vlastní matky, poprvé hned po první menstruaci. A za partnery jim byl každý z kmene. V jiných částech země to ovšem mohl být i bratr nebo třeba jejich rodiče!

Romantické představy, které jsme na západě získávali hlavně z filmů jako byl právě Vinnetou jsou většinou opravdu hodně daleko od reality. Karel May indiány prezentuje jako čestné, nezkažené a vysoce morální pacifisty se silně vyvinutým smyslem pro spravedlnost a rovnoprávnost. Nemohl být dál od pravdy, což ostatně dokazuje například kmen Marranagasetů.

 

Jejich ženy svou rolí připomínaly ve velké části kmenů spíše bezprávné otroky. Nejen že měly na starosti péči o děti a veškeré „domácí“ práce, musely také zvládnat náročnější úkony, jako stěhování vesnic, kde tahaly i velice těžké náklady.

A k tomu všemu musely pochopitelně i sexuálně uspokojovat své muže, což nebyl jeden nebo dva, ale prakticky kterýkoliv člen kmene, který za nimi přišel. Což také znamenalo, že potomky měly s kdekým.

Dívky i chlapci začínali sexuálně žít již velice brzy, matky u holčiček navíc panenskou blánu narušovaly prsty nebo nástroji ještě před jejich prvním sexem. Nebyly to ale jen ženy, které musely náruživým mužům sloužit. Zbabělí členové kmene získali potupné označení bardach a náročnou pozici sexuálního otroka. Homosexuální styk mezi muži se provozoval u indiánů běžně.

Jihoameričtí indiáni byli v sexu ještě o něco dál - běžný byl pro ně i sex se zvířaty (od lam měli prý chytit a roznést syfilis) a zejména užívání afrodiziak jako je koka nebo další byliny. Mezi Inky byl například normální styk i manželský svazek se sourozenci. V jiných kmenech rodiče souložili s vlasními dětmi.