Zdroj: archiv Audioteka CZ

Audioteka slaví 10. narozeniny a přináší bestsellery i novinky

Doplňte svou audioknihovničku o skvělé příběhy na dlouhé podzimní večery, cesty do práce nebo relax před usnutím. Audioteka, největší platforma s audioknihami v Česku, totiž slaví 10. výročí na našem trhu. Při té příležitosti láká na tisícovky hitů v podání předních českých i slovenských interpretů.

archiv Audioteka CZ

Světová klasika, napínavé detektivky a thrillery, biografie osobností, audioknihy zaměřené na osobní rozvoj nebo pohádky pro děti. Katalog titulů Audioteky obsahuje přes 6 700 titulů. Inspirujte se našimi tipy na bestsellery i novinky. Většina z nich vznikla v superprodukčním zpracování, kterému je vlastní na míru šitý zvukový plán s autentickou hudbou a originálními zvukovými efekty. V propojení s hlasy špičkových herců vám dopřejí jedinečný prožitek z poslechu.

Lutz Hübner: Úča musí pryč

Audiokniha podle úspěšné inscenace Divadla Verze. Dějištěm příběhu je rodičovská schůzka, kde vřou emoce kvůli rapidnímu zhoršení prospěchu, navíc v době, kdy žáky čekají přestupové zkoušky na gymnázia. A viníkem je samozřejmě třídní učitelka, kterou je třeba ihned odvolat! V hlavní rolích září Petra Špalková, David Prachař, Linda Rybová a další.

archiv Audioteka CZ

Andrzej Sapkowski: Zaklínač I. – Poslední přání

Ikona mezi fantasy a vůbec první ukázka superprodukčního zpracování v dějinách české audioknihy. Úspěšná adaptace Sapkowského ságy vznikla v produkci Audioteky dávno před tím, než vyšel seriál v režii Netflixu. Příběhy živoucího fantasy světa, ve kterém se proplétají osudy Geralta z Rivie, zaklínače, bělovlasého zabijáka monster a magických tvorů, vás provedou Jiří Plachý, Jiří Dvořák, Veronika Bajerová a další výteční interpreti.

archiv Audioteka CZ

Michail Bulgakov: Mistr a Markétka

Světoznámý román o věčném boji dobra se zlem patří mezi stěžejní díla 20. století. Aktuální zůstává dodnes. Devítidílné sérii dominují excelentní herecké výkony Martina Myšičky, Anny Fialové, Josefa Lábuse a dalších 60 českých a slovenských herců. Děj podtrhují autentické nahrávky z Moskvy 30. let 20. století a originální hudba. I fajnšmekři se tak mohou těšit na vskutku intenzivní zážitek.

archiv Audioteka CZ

Richard Branson: Virgin – Hledání sebe sama

Náš poslední tip patří příběhu zakladatele podnikatelského impéria Virgin. Richard Branson vytvořil dvanáct firem s miliardovou hodnotou. Založil i stovky jiných společností v oblastech mobilních technologií, médií nebo bankovnictví. Nahlédnete do zákulisí první komerční vesmírné společnosti Virgin Galactic, ocitnete se i na Bransonově soukromém ostrově a zjistíte, jak se mu daří balancovat mezi podnikáním a rodinným životem. V podání Luboše Ondráčka.

archiv Audioteka CZ

Abyste se předem přesvědčili o kvalitě zpracování, u každé audioknihy najdete ukázku zdarma. Pak už posloucháte v aplikaci Audioteka, která má řadu užitečných funkcí. Například díky podpoře Apple Car Play a Android Auto si příběhy vychutnáte i na cestách.

Více na www.audioteka.cz.