Zdroj: Depositphotos

Mějte přehled o teplotě a vyberte si správný termostat

Proč si pořídit termostat? Důvod je naprosto jednoznačný. Získáte tak jasný přehled o teplotě venku, ale i uvnitř bytu. A z jakých variant můžete vybírat? To se dozvíte v tomto článku, kde najdete praktické rady pro výběr toho správného termostatu ke konkrétnímu použití.

Moderní bezdrátové termostaty

Klasický termostat pomáhá snímat teplotu v pokoji, venkovním prostředí, ale i třeba na kotli pro kontrolu, jestli se náhodou nepřehřívá, nebo naopak nevyhasíná. Oblíbený bezdrátový termostat je dálkově spojen s čidlem, kdy na přehledném displeji vidíte data a čidlo si umístíte tam, kam zrovna potřebujete. Jedná se o řešení, které může fungovat v interiéru, ale i pro exteriér ke sledování venkovního počasí či například teploty ve skleníku, zimní zahradě a podobně. Termostatů existuje celá řada, takže jistě najdete takový model, který splní všechny vaše nároky na požadované funkce.

Pokojový termostat

Oblíbenou variantou je pokojový termostat, který snímá teplotu v místnosti. Snadno se tak dozvíte, jestli je potřeba přitopit či naopak zapnout klimatizaci. Chytré moderní systémy mohou mít termostat přímo propojený se systémem vytápění či chlazení, takže se podle potřeby spustí jeden z procesů. Váš domov si tak bude udržovat optimální teplotu vzduchu po celý rok.

Digitálně zobrazovaná data

Samozřejmostí dnešních moderních termostatů je přehledné zobrazení jednotlivých dat na digitálním displeji. Díky tomu se dozvíte informace nejenom o teplotě, ale také o vlhkosti či jiných specifických parametrech, jaké daný digitální termostat nabízí. Rozsah zobrazovaných dat záleží na konkrétním modelu, kdy můžete mít úplně základní, ale i komplikovanější a propracovanější malé stanice, kde najdete nejrůznější podrobnosti. Lepší představu si uděláte při prohlédnutí nabídky termostatů na internetovém obchodě.